Bajnokság

2022.01.08. 07:00

Sopron–Falco derbi - Visszatért a helyes útra a szombathelyi gárda

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában a listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a nagy formában lévő Sopron vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Kovács Benedek remek formának örvend Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az éllovas Falco KC szerdán Szolnokon nyert rangadót – 15 ponttal győzött legfőbb riválisa otthonában (69-84). A fontos diadalból nagy szerepet vállalt magára a szombathelyiek fiatal játékosa, Kovács Benedek, aki 11/9 ponttal, négy lepattanóval vette ki a részét a szép sikerből. 

 

 

– Két vereség után léptünk pályára egy roppant erős Szolnok vendégeként, nagyon fontos meccset vívtunk, ugyanis le akartuk zárni a rossz szériát, ráadásul egyik közvetlen riválisunk ellen játszottunk rangadót – mondta Kovács Benedek, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kosárcsapatának húszéves centere, aki már második szezonját tölti sárga-fekete mezben. – Jól kezdtünk és egészen kiváló első félidőt produkáltunk, remek védekezéssel, kifejezetten jó dobóformával. A padról szálltam be, felpörgött állapotban léptem pályára, és mivel jó ritmusban volt a csapat, én is bátran beleálltam a dobásokba. Ezúttal több időt kaptam a szakmai stábtól, próbáltam élni a lehetőséggel. Élveztem a játék minden percét. A harmadik negyedben ugyan visszajött a meccsbe a Szolnok, de aztán csapatként átvészeltük a nehéz időszakot, és végül magabiztos győzelmet arattunk – a 24 gólpassz is jelzi, hogy csapatként diadalmaskodtunk. Természetesen örülök, hogy hasznos játékkal vehettem ki a részem a győzelemből, de a lényeg az, hogy a csapat ismét nyert, és visszataláltunk a helyes útra. 

 

 

A bajnokság pörög tovább, a Falco szombaton már Sopronban vív szomszédvári derbit. Az SKC parádés formába lendült az utóbbi időszakban, zsinórban hét bajnokit nyert meg – sorrendben az Oroszlány, a Szolnok, a Körmend, a Kaposvár, a ZTE, a Szeged és a Paks volt az áldozat. Fel is tornázta magát a tabella ötödik helyére. Szeptember végén a Falco még simán, 95-64-re verte Szombathelyen soros ellenfelét – ezúttal vélhetően nagyobb csata vár a címvédő sárga-fekete gárdára. 

 

 

– Veszélyes ellenfél a Sopron, hasonlóan kemény csatára számítok, mint amit szerdán Szolnokon vívtunk – folytatta Kovács Benedek. – Sőt, talán még nehezebb dolgunk is lesz. Sopronban például évek óta szenved a Falco. Ráadásul ellenfelünk nagy formában van – zsinórban hét meccset nem lehet véletlenül megnyerni. Úgy tűnik, hogy riválisunknál remekül sült el az edzőváltás, a régi-új tréner alaposan összerakta a csapatot. Nem indulhatunk ki a szeptemberi meccsből. Az SKC felvonultat öt kiváló légióst, akik közül többen is képesek csatákat eldönteni. De jól teljesítenek a magyar játékosok is. A Sopron szervezetten, csapatként játszik, ügyel a védekezésre – támadásban pedig több jól dobó játékosára is építhet. Hazai pályán vélhetően kettőzött erővel küzd majd ellenünk. Felkészültünk, tudjuk jól, hogy elsősorban a védekezésünkkel nyerhetünk – persze jó lenne tartani a Szolnokon bemutatott dobóformát is. Bizonyára sok szurkoló kísér el minket, szeretnénk kiszolgálni őket. 

 

 

A 17. forduló menetrendje, szombat, 15.30: Debrecen–Szolnok. 18.00: Kaposvár–Szeged, ZTE–Oroszlány, Kecskemét–Pécs. 19.00: Nyíregyháza–Alba Fehérvár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában