Futsal

2022.01.31. 07:00

Sorsdöntő mérkőzés előtt a Haladás

Az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában a TFSE vendégeként lép pályára hétfőn 20.30-kor a Haladás VSE.

TG

Fotó: KM / Puszai Sándor

A Haladás a tabella éléről fut neki a mérkőzésnek, de mivel előző négy bajnokiját (Kistarcsa, Újpest, Kecskemét, Berettyóújfalu) elbukta, ezért megérkeztek a nyakára az üldözők – a Veszprém és az Újpest is egy pontra zárkózott. Ugyanakkor a Haladás sorsa a saját kezében van: ha nyer hétfőn este Budapesten, akkor megnyeri az alapszakaszt, jó pozícióból kezdheti a rájátszást. Az újonc TFSE utolsó előtti a tabellán, zsinórban öt vereséggel a háta mögött fogadja a Haladást – a bentmaradásért küzd. Október végén 4-7-re kapott ki Szombathelyen. A Haladás az elmúlt hetekben felforgatott, megfiatalított kerettel meccselt, ugyanis több játékosa is pozitív Covid-tesztet produkált. 

– Most lényegesebben jobb a helyzet az előző hetekhez képest, Hajmási kivételével ugyanis mindenki elhagyhatta a karantént – mondta Calvo Rodriguez Juan Ramon. – Keddtől már bővebb létszámmal edzettünk – igaz, azért óvatosan dolgoztunk, fokozatosan terheltük a játékosokat. A kihagyás után mindenki még nem érte utol magát, fizikálisan nem vagyunk a topon, de alakul a helyzet. A saját kezünkben van a sorsunk, nem figyelünk a riválisok meccseire, csak magunkra koncentrálunk – győzni akarunk. Ha azt játsszuk amit tudunk, akkor nem lehet baj. Igaz, a TFSE hazai pályán veszélyes ellenfél lesz, ugyanis tét nélkül futballozhat – bizonyára harcolni fog kőkeményen. Motivált a csapatom, szeretnénk egy szép győzelemmel lezárni a rossz szériánkat. 

A Veszprém Berettyóújfaluban, az Újpest Debrecenben lép pályára.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában