Atlétika

2022.03.07. 07:00

Halász 78 felett! - Téli dobóversenyt rendezett a Dobó SE - fotók

A Téli Dobó Magyar Bajnokságon kalapácsvetésben Halász Bence rendkívül magabiztos teljesítménnyel nyert, ahogyan Gyurátz Réka is, aki női diszkoszban is dobogóra állhatott.

Sütő Dániel

Halász Bence már év elején halmozza az egyéni csúcsokat

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az időjárásra igen, a rendezésre viszont egyáltalán nem lehetett panasza azoknak a nehézatlétáknak, akik részt vettek hétvégén a Szombathelyi Dobó SE által rendezett Téli Dobó Magyar Bajnokságon a Sugár úti Atlétikai Centrumban. A népes mezőnyben a Dobó SE sportolói a tőlük megszokott remek teljesítménnyel rukkoltak elő.

 

 – Helyezésekben abszolút azt hoztuk, amit szerettünk volna – értékelt Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Versenyzőink között voltak olyanok, akiknek nagyon jól sikerült ez a torna, többen egyéni csúcsot értek el, de volt olyan is, akinek ezúttal kevésbé jött ki a lépés. Azt gondolom, örülhetünk annak ellenére, hogy az időjárás ezúttal sem fogadott minket a kegyeibe – fogalmazott a szombathelyi tréner. Kalapácsvetésben Halász Bence nagyon elkapta a fonalat idén, ugyanis sikerült túlszárnyalnia a múlt hétvégén elért 77 méter feletti szenzációs dobását. A Téli Dobó Magyar Bajnokságon egészen 78,29 méterig repült a kalapácsa, amihez fogható eredményt még sosem ért el. Eddig jobbára 76 méter körül dobott a téli ob-kon.

 

 – Rába Dániel is összekapta magát a sérülése után, ezt bizonyítja az utolsó sorozatban elért 72,94 méteres dobása, amivel jócskán megjavította addig elért eredményeit. Második lett, így beverekedte magát abba a csapatba, amelyik a héten utazik a Portugáliában rendezendő Dobó Európa-kupára – nyilatkozta Németh Zsolt. – Varga Donátban is ott volt a sikeres szereplés lehetősége, mert bemelegítéskor 70 méter fölött esett le a kalapácsa, de a versenyt kicsit elkapkodta. Doma Benedeknek viszont nagyon kijött a lépés, 69,86-tal negyedik lett, így ő is utazhat Portugáliába – fogalmazott.

Gyurátz Rékának dr. Hende Csaba adta át az érmet

Forrás: © Szendi Péter

 Pars Krisztián az M40-es korosztályban 69,18 méteres dobásával új csúcsot állított be, Fábián Zoltán 68,11- es korábbi rekordját múlta felül, ezzel az ötödik helyen zárt. A nők között kalapácsvetésben Gyurátz Réka nyert 67,66- tal. Mögötte Németh Zsanett új egyéni csúccsal, 64,83-mal végzett a második helyen. Viszkeleti Villő is megdobta idei legjobbját, 59,77 métert, ezzel negyedik lett.

 

 A serdülőknél kalapácsvetésben két meglepetés-bronzérem született a SZoSI-s Polyák Lora és Horváth Erik révén, akiket Kiss Szilárd készített fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában