Eredmények

2022.03.22. 07:00

Vasi kick-box sikerek - A harcosok 24 éremmel tértek haza a diákolimpiáról

A szombathelyi és körmendi kick-box egyesületek versenyzői öszszesen nyolc arany-, hat ezüst- és tíz bronzérmet szereztek az általános és középiskolások kick-box diákolimpiájának országos döntőjében.

Sütő Dániel

Nem fukarkodtak a jó eredményekkel a Controll SE sportolói

Forrás: VN/Controll SE

A diákolimpián 28 sportegyesület 260 versenyzője vett részt. A viadalon a szombathelyi Controll SE kilenc versenyzője lépett tatamira. Az egyesület válogatott sportolói, Ersing András és Kustánczi Dárius Leopárd hozták a tőlük elvárható eredményt, mindketten bajnoki címet szereztek light és kick-light kategóriában egyaránt. Hárman életük első országos versenyén bontogatták szárnyukat, míg a tapasztaltabb versenyzők is jó teljesítménnyel szereztek fényes érmeket. 

 

A kadét I.-esek mezőnyében 28 kilogrammban kick-light is light contact szabályrendszerben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel Baksa Bendegúz. Ugyancsak ebben a korosztályban a 47 kilogrammosok között Kántor Krisztián kick-ligthban harmadik helyen zárt, míg Takács Bence a +47 kilogrammosok mezőnyében kick-lightban ezüstöt, light contactban pedig bronzot szerzett. Kadét II. 46 kilogrammban Kovács Sára Kata light contactban második, míg kick-lightban harmadik helyen végzett. A 47 kilogrammosok között tarolt Kustánczi Dárius Leopárd, aki mindkét szabályrendszerben az élen végzett, akárcsak Ersing András, aki kick-lightban és ligt contactban is aranyat szerzett. Junior korosztályban Pataki Barnabás az 57 kilogrammosok között light contactban a dobogó második fokára állhatott, kick-lightban pedig a harmadik pozíciót csípte el. 

 

Prikler Márk a 74 kilogrammosok mezőnyében Patakihoz hasonlóan light contactban ezüstéremnek, kick-lightban pedig bronznak örülhetett. Így összességében a Controll SE versenyzői négy arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel zárták a tornát. Az Agrobio Classic Kickbox és Box Club három versenyzővel képviseltette magát a diákolimpia országos döntőjében. A juniorok között Polgár Dávid 84 kilogrammban kick-light és light contact szabályrendszerben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Prácser Botond ugyanebben a korosztályban a 74 kilogrammosok mezőnyében ezüstérmet szerzett. Barbarics Alexa élete első kick-box versenyén 60 kilogrammban mindkét szabályrendszerben a legjobb nyolc közé jutott.

 

 – Összességében elégedett vagyok – értékelt Mayer Gábor, az Agrobio Classic Kickbox és Box Club vezetőedzője. – Polgár Dávid minden mérkőzését technikai KO-val nyerte meg. Maximálisan betartotta a technikai utasításokat, nagy kedvvel küzdött. Megérdemelten nyert. Remekül halad – bár még korai erről beszélni – az őszi dublini korosztályos világbajnokságra vezető úton. Még bele kell erősödnie a súlycsoportba – húzta alá a tréner. 

Balról Prácser Botond, Barbarics Alexa, Polgár Dávid
Forrás: Agrobio

 

Elmondta azt is, hogy Prácser Botond pointfightingban is indult, ahol a döntőben egy Király Team-es fiúval mérkőzött meg. Mivel ebben a szakágban nincs kellő rutinja, kikapott. – Azt mindenképpen pozitívan ítélem meg, hogy bevállalta ezt a számára még ismeretlen szabályrendszert. Kick-lightban sajnos lesérült, ezért a light contactban való indulást már nem kockáztattuk meg. Még nem alakult ki az, hogy melyik szakág feküdne neki a legjobban. Barbarics Alexa teljesítményét dicsérve Mayer Gábor hangsúlyozta, hogy élete első versenyén tisztességesen helytállt a fiatal lány. Szoknia kell a versenyek hangulatát, tapasztalatot kell szereznie, és akkor az eddigi sok munka – amit nevelőedzőjével, Wappel Tiborral végzett – meghozza majd a gyümölcsét.

 

 A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend három versenyzővel hat nevezést adott le. A viadal az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. Kadét II.-ben Dienes Jázmin remekül debütált, 42 kilogrammban light contactban és kick-lightban is harmadik helyen zárt. Szintén ebben a korosztályban Horváth Szabolcs 42 kilogrammban magabiztos versenyzéssel mindkét szabályrendszerben győzni tudott. Light contactban Halmágyi Leventét, a Király Team versenyzőjét gyűrte le 3-0 arányban, míg a kick-light fináléjában szintén Halmágyival nézett farkasszemet, aki nem tudott visszavágni. 

 

Szintén kadét II.-ben indult Lakatos Erik, aki +69 kilogrammban Batiz Botondot verte az elődöntőben, majd a döntőben a szombathelyi Ersing András állította meg. Hasonló volt a forgatókönyv a kick-light szabályrendszerben is, ahol a négy közé jutásért Mezei Mátét, a Ráczkickboxing versenyzőjét technikai KO-val küldte haza. Az elődöntőben Lakatos Erik újfent Ersing Andrással került szembe, akit most sem sikerült legyőznie, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

A Skorpió Kick-box SE szombathelyi és szentgotthárdi versenyzői mindannyian kitettek magukért a békéscsabai diákolimpiai döntőben. Budai Norbert első light-contact versenyén szépen küzdött, nem illetődött meg a nagy versenytől és végül a harmadik hely lett a jutalma. Takács Zsombor súlycsoportja egyik rutinos tagját kapta, akivel még az első menetben egy elég szoros csatát vívott, de a második menettől kezdve már ellenfele tudása érvényesült, így Zsombornak nem sikerült továbbjutnia. 

Balról Hegedűs Zoltán edző, Budai Norbert, Vörös Márton, Takács Zsombor, Takács Tibor vezetőedző

 

Vörös Márton pontfighting szabályrendszerben kezdett, magabiztos győzelemmel indított, és jutott a döntőbe, ahol viszont már nem tudta hozni ezt a formát, végül kikapott.  Light-contactban nagyon jól kezdte a küzdelmeit, sajnos a döntőbe jutásért vívott meccsén kikapott. - Összességében helytálltak versenyzőink, light-contactban még több gyakorlásra, és rutinra van szükségünk a még jobb eredmények eléréséhez - értékelt Takács Tibor, a Skorpió Kick-box SE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában