Kosárlabda

2022.04.08. 18:38

Alba–Falco derbi - Elkezdi a felsőházi középszakaszt az éllovas

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának második fordulójában a listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az Alba Fehérvár vendégeként lép pályára szombaton 15.15-kor (M4 Sport+).

Tóth Gábor

Váradi Benedek és Marvin Clark rögtönzött megbeszélése

Forrás: Unger Tamás

A bajnoki címvédő, listavezető Falco most kezdi a felsőházi középszakaszt – az első, hétközi, szerdai játéknapon szabadnapos volt. Az Alba pályára lépett, Körmenden kapott ki 80-90-re. Szűk kerettel meccselt, a hajrában bukta el a csatát a fehérvári alakulat – akik nélkülözték két fontos légiósuk, Fakuade és Smith játékát is. A Falco legutóbb a Magyar Kupa nyolcas döntőjében lépett pályára még múlt héten csütörtökön, és címvédőként rögtön az első mérkőzés után kiszállt a versengésből, ugyanis nagy meglepetésre 78-74-re kapott ki a Szegedtől. – Nagyon fájt mindenkinek a Magyar Kupa negyeddöntőjében elszenvedett váratlan vereség – mondta Milos Konakov, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kosárcsapatának vezetőedzője. – Átbeszéltük a dolgot, igyekeztünk tanulni a Szeged ellen elkövetett hibáinkból – és megpróbáltunk erősebben felállni a pofonból. Az élet megy tovább, a kupafiaskó nem befolyásolja a bajnokságban magunk elé kitűzött céljainkat. 

 

Meggyőződésem, hogy rendeztük a sorainkat! A bajnokság felsőházi tabelláján úgy van négy győzelem előnye a Falcónak a második Szolnok előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál – így jó esélye van arra, hogy az alapszakaszhoz hasonlóan a középszakaszt is megnyerje. Az alapszakaszban Székesfehérváron 98-66-ra nyert a Falco, Szombathelyen viszont az Alba diadalmaskodott 93-91-re. A Magyar Kupa egyébként az Albának sem sikerült túl jól: az első meccsen még legyőzte a Debrecent (94-87), az elődöntőben azonban a Szeged (67-76), a bronzmeccsen pedig a Kecskemét (78-96) bizonyult jobbnak. Mivel az Alba múlt szombaton még kupameccset játszott, majd szerdán megvívta a már említett körmendi mérkőzést, ezért a szombathelyieknél lényegesen kevesebbet készülhetett a szombati rangadóra. 

 

– Az Alba erős csapat, főleg támadásban nagyon jó – tért át a soros feladatra Milos Konakov. – Hatékonyan, ráadásul gyorsan támad, igyekszik rendre dobással befejezni az akcióit, több kiválóan triplázó játékost vonultat fel, a semmiből is képes betalálni – szinte az összes eddigi meccsén ponterősen játszott. Ennek megfelelően nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre, a szervezett csapatjátékra. Nem próbáljuk meg túldobni ellenfelünket, hanem igyekszünk levédekezni az Albát, megpróbáljuk a saját stílusunkat ráerőltetni ellenfelünkre. Benke Szilárd még sérült, de rajta kívül mindenki más bevethető. – Igyekeztünk felfrissülni az elmúlt napokban, felkészülni a középszakasz küzdelmeire. Nagy előnnyel vezetünk riválisaink előtt, de nem fogunk elkényelmesedni – ráadásul mindenki minket akar megverni. A bajnokság ezen szakaszában az a célunk, hogy az élen zárjuk a középszakaszat, és a lehető legjobb fi zikális, mentális állapotba kerüljünk a rájátszás előtt – zárta szavait Milos Konakov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában