Teke

2022.04.26. 07:00

Öt vasi jutott a tekedöntőbe Győrben

Öt vasi játékos jutott a kisalföldi selejtezőből a férfi teke egyéni országos döntőbe.

Pum András

A répcelaki Horváth Zoltán harmadik lett

Forrás: Unger Tamás

Az elmúlt hétvégén Győrött rendezték meg a Nyugat-Magyarországi férfi egyéni tekebajnokságot – a tét a szentgotthárdi döntőbe jutás volt. Összesen negyven versenyző kvalifikálta magát a területi selejtezőkből a viadalra. Reggel kilenctől este hétig tartott a színvonalas verseny, sok jó dobás, szép eredmény született. Megyénk játékosai közül végül öten végeztek az első 14, azaz a döntőbe jutást biztosító helyek valamelyikén. A versenyt egyébként Somodi Károly (Győr-SZOL TC) 676 fával nyerte Járfás Szilárd (Zalaegerszegi TK, 658) előtt.

A répcelaki Horváth Zoltán harmadik lett
Forrás: Unger Tamás

A harmadik helyen a répcelakiak válogatott játékosa, Horváth Zoltán végzett 650 fával. A vasiak közül Bíró Patrik (Répcelaki SE) 621 fával a hatodik, Cserpnyák Martin (Szentgotthárdi VSE) 609 fával a kilencedik, a csákánydoroszlói csapat játékos-edzője, Sütő Zsolt 604 fával a 13. helyen végzett és 14. helyen 600 fával még a döntőbe jutott Kuslics Gergely (Répcelak) is. A szentgotthárdi döntőben tehát három répcelaki – Horváth Zoltán, Bíró Patrik, Kuslics Gergely – és egy-egy szentgotthárdi és csákánydoroszlói tekés – Cserpnyák Martin, illetve Kuslics Gergely képviseli a vasi színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában