Kerékpár

2022.04.23. 15:00

Sűrű a versenynaptár, de jönnek a sikerek - Nagyszerű formában van Zsankó Petra

Sűrű napokat, remekül sikerült versenyeket tudhat maga mögött az osztrák Team Cookina Graz vasszécsenyi kerékpárosa, Zsankó Petra – és a folytatás is elég megterhelőnek tűnik.

Zsankó Petra (középen) idén is magyar bajnok lett

Forrás: VN/Cookina

– Áprilisban elég sűrű a versenynaptáram – kezdte a beszámolót a vasszécsenyi kerékpáros, Zsankó Petra. – Rögtön az első hétvégén versenyeztem az osztrák Radliga soros állomásain – amelyeken jól teljesítettem. Majd április 9-én egy 18,9 km hosszú időfutamverseny várt rám, az erőpróbának az osztrák Stephanshart település adott otthont. Roppant kellemetlen volt az időjárás, a 0 fokos hőmérséklet mellé brutális széllökések, hózáporok társultak – ezért többen is visszaléptek a viadaltól. Végül 43 női versenyző állt rajthoz, akik között ott volt például az osztrákok olimpiai bajnoka, Anna Kiesenhofer is A távot 41,8 km/h-s átlagsebességgel abszolváltam, ami a felnőtt nők között a nyolcadik helyre volt elég, míg korosztályomban, az U23-as kategóriában első helyen sikerült célba érnem. 

Másnap, szintén Ausztriában, Welsben egy mezőnyfutamon vettem részt. A 60. Raiffeisenbank Kirschblütenrennen egy hosszú hagyományokra visszatekintő nemzetközi verseny – a 2022. évi állomásán a nők között hét nemzet sportolói képviselték magukat. Összesen 72-en álltunk rajthoz, erős mezőny jött össze. A táv 70,4 km volt 921 méter szintemelkedéssel. Az elit nők kategóriájában a hetedik lettem, míg a korcsoportomban, a 23 év alatti nőknél első helyezést értem el. – Az osztrák versenyeket nem sok pihenés követte – folytatta Zsankó Petra. – Hiszen április 14-én a hazai országos hegyi bajnokságon indultam – elsődleges, legfontosabb célom a 2021-es bajnoki címem megvédése volt. 

A 16,6 km-es, 760 méter szintemelkedést tartalmazó távot 42 perc 53 másodperc alatt teljesítettem – ami a tavalyi időmhöz képest több mint kétperces javulást jelent. Ezzel a remek időeredménnyel sikerült is megvédenem a bajnoki címem – jelentős fölénnyel nyertem meg a felnőtt nők kategóriáját, ami mindenképp bizakodásra ad okot a jövőt illetően. – A versenynaptáram következő állomása a csehországi Gracia Orlová körverseny lesz. A rangos nemzetközi erőpróba hétfőtől vasárnapig tart. Elsődleges célom a tapasztalatszerzés, de remek formában vagyok, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – zárta szavait Zsankó Petra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában