Asztalitenisz

2022.05.03. 13:00

Alapszakaszelső a Celldömölk I. - A vasi asztaliteniszezők idegenben simán, 9-1-re verték a Győri Elektromost

A férfiasztalitenisz-extraliga 18. fordulójában a Celldömölki VSE I. simán nyert Győrött, így már biztos, hogy alapszakaszelsőként várhatja a négyes döntőt.

Pum András

Amir (balról) és Huzsvár Erik is jól játszott

Forrás: Szendi Péter

Győri Elektromos VSK I.– Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM I. 1-9. Győr, asztalitenisz-extraligamérkőzés, 18. forduló. 

Párosok. Pálfy, Marsi–Fazekas, Jakab 1:3, Lung, dr. Stanitz–Amir, Huzsvár 2:3 (0-2). 

Egyéni, 1. forduló: dr. Stanitz–Huzsvár 2:3, Pálfy– Fazekas 0:3, Marsi–Amir 1:3, Lung–Jakab 3:1 (1-5). 2. forduló: dr. Stanitz–Fazekas 1:3, Pálfy–Amir 0:3, Marsi–Jakab 0:3, Lung–Huzsvár 1:3 (1-9). Az alapszakasz zárófordulójában a celldömölkiek az utolsó előtti helyen álló Győri Elektromos otthonába látogattak. A Fazekas–Jakab-páros sima, az Amir–Huzsvár-kettős szorosabb meccsen nyert. Az első egyéni körben meglepetésre a celldömölkiek részéről Jakab János kikapott, ám a többiek – Fazekas, Huzsvár, Amir – hozták a meccsüket. A celldömölkiek ekkor már 5-1-re elhúztak. A második fordulóban aztán tovább nőtt a különbség, a vasiak még simábban nyerték meccseiket, végül 9-1-re diadalmaskodtak. Ez azt is jelenti, hogy a Celldömölk és a Pécs egyaránt 51 ponttal zárt az első két helyen, de mivel a vasiak hazai pályán nyertek, idegenben ikszeltek ellenük, így a CVSE lett az alapszakasz győztese. Győzött: Lung, illetve Amir 2, Fazekas 2, Huzsvár 2, Jakab 1, Fazekas–Jakab, Amir–Huzsvár. A négyes döntőbe az első helyezett Celldömölk, a második Pécs, a harmadik Komló és a negyedik Soltvadkert jutott. A final fourt, azaz a négyes döntőt május 14-én és 15-én Komlón rendezik. Az elődöntő párosítása: Celldömölk–Soltvadkert, Komló– Pécs. Másnap a győztesek az arany-, a vesztesek a bronzéremért játszanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában