Beharangozó

2022.05.03. 19:30

Keleti túra előtt a Rába-partiak: meglepné idegenben a Körmend az Olajt

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság középszakaszának felsőházi 8. fordulójában szerdán 18 órától Szolnokon vendégszerepel az Egis Körmend.

Sütő Dániel

Durázi Krisztofer pontjain sok múlhat Szolnokon

Forrás: Cseh Gábor

Rendkívül hektikus találkozón vannak túl a vasi piros-feketék, akik alaposan megkínlódtak a Sopronnal. Az Egis Körmend legutóbbi szívós ellenfelének a padlóról felállva többször is lehetősége nyílt a mérkőzés irányításának átvételére, azonban a Rába-partiaknál mindig volt egy ember, aki lélektanilag döntő szituációkban vitte hátán a csapatot.

 – A korábbi két vereséget követően nagyon kellett nekünk ez a győzelem – utalt vissza a Sopron elleni rangadóra Durázi Krisztofer, az Egis Körmend játékosa. 

– Rettentő fontos volt ez a siker, ami újabb lendületet adhat a játékunknak Szolnokon. A harmadik helyet mindenáron tartani szeretnénk, de ezzel együtt még van esélyünk megszerezni a második pozíciót is, ehhez azonban mindenképpen le kellene győzni a Szolnokot saját pályáján. Nem lesz könynyű, régen nyertünk már az Olaj otthonában, úgyhogy nagyon esedékes lenne egy idegenbeli bravúrgyőzelem. Durázi Krisztofer saját teljesítményét értékelve elmondta, kisebb sérülések nehezítették a játékát mostanában. Az utóbbi pár mérkőzést górcső alá véve hullámzónak ítélte teljesítményét, de mindent megtesz azért, hogy a play-offra csúcsformába lendüljön. Ami a Szolnok mutatóit illeti, a kupagyőzelem óta nem tündököl, öt meccséből négyszer kikapott. – Az alsó posztjaik levédekezésével és a palánk alatt a magasembereik kikapcsolásával lehet keresnivalónk – tekintett a mérkőzés elé Durázi Krisztofer. – Egységes csapatként kell felvennünk velük a versenyt, csak úgy lehetnek győzelmi esélyeink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában