Labdarúgás

2022.05.31. 15:00

Megyei I.: Befejeződött az idei szezon - A Sárvár mögött a Király lett a második, a CVSE a harmadik - fotók

Az utolsó, 30. forduló mérkőzéseit rendezték meg a 2021–2022-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Tóth Judit

Körmend–Sárvár – jól harcolt a házigazda, de 3-2-re nyert a vendég

Forrás: Szendi Péter

A bajnok Sárvár Körmendről is elhozta a három pontot. A Szentgotthárd hazai pályán verte meg a Haladást, ezzel megmenekült a kieséstől. A Sárvár mögött másodikként a Király SE végzett, a CVSE lett a harmadik. A Lukácsháza jövőre a megyei II. osztályban folytatja. A szintén kieső helyen záró Egyházasrádóc sorsa attól függ, hogy a két megyei II. osztályú bajnok közül hány vállalja az osztályváltást. A gólkirályi címet a Táplán játékosa, Vidák Balázs szerezte meg 34 találattal. A sárvári klubvezetés nem adott be NB III.-as licencet, így a csapat nem lép feljebb, a következő szezont is a megyei I. osztályban tölti. 

Büki TK–Répcelaki SESport36 4-1 (2-0). Bük, 80 néző, v.: Marácz Z. 
Bük: Kamondi (Gábriel) – Németh T., Czirók (Kostyál), Czingráber, Németh G., Tóth B., Schimmer, Mercs (Tóth K.), Németh Z., Horváth Á. (Resch), Németh J. (Taródi). 
Edző: Marton Róbert. 
Répcelak: Kovács D. (Németh M.) – Tóth D., Baranyai (Szabó B.), De Paula (Szabó D.), Verasztó, Ódor, Sipos, Rácz (Csontár), Prystupa, Tar, Szabó A. Edző: Tóth Zsolt. 
Gólszerzők: Németh J., Taródi, Németh T., Czirók, ill. Tar. 
Az utolsó négy mérkőzésén tíz pontot szerzett a büki együttes, amely ezúttal is meggyőző játékot mutatott, és megérdemelt győzelmet aratott – így az előkelő hetedik helyen fejezte be a bajnokságot. 

Király SE–Kőszegi Lóránt FC 0-0. Szombathely-Újperint, 80 néző, v.: Bíró O. 
Király: Király – SZALAY, Auer, Takács, Subicz, Kalmár (Devecseri), Tamás (Kudron), Németh G. (Kiss K.), Németh D., Vigh, SCHIMMER. 
Edző: Hegyi László. 
Kőszeg: Németh M. – Kovács D., Csuka, Szabella (Seper), Prán D. (Lintner), Csák, Németh L. (Molnár Cs.), Rákhely, Szűcs, Németh A. (Prán A.), Rácz. Edző: Őri Gábor. 
A hazai csapat nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, de az ellenfél állta a sarat, így döntetlennel végződött a szezon utolsó mérkőzése a Király SE számára. 

Szentgotthárdi VSE–Haladás VSE-Zanati SE 4-2 (3-0). Szentgotthárd, 500 néző, v.: Szabó III. Z. 
Szentgotthárd: Kapui – Komáromi, Nagy O. (Sömenek), Nyári (Papp V.), Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics (Fábián), Horváth D. (László), Sipos (Korpics), Gyécsek. 
Edző: Robert Kercmar. 
Haladás: Molnár T. (Pereznyák) – Varga Cs., Likerecz, Simon (Szabó Z.), Hende, Németh G. (Fekete), Perger, Németh E., Baumgartner (Zugonics), Nagy B., Spilenberg. 
Edző: Szenczi Imre. 
Gólszerzők: Nyári (3), Nagy O., ill. Perger, Simon. 
Izgalmas találkozót vívtak a felek, a hazai csapat győzelmi kényszerben volt, hiszen fontos volt számára a három pont a bennmaradás érdekében. Az első félidőben sikerült is háromgólost vezetést szerezniük a jól futballozó gotthárdiaknak. A második félidőben a motivált szombathelyi fiatalok azonban két gólt is lőttek, így pár percig 3-2 volt az állás, azonban a hazaiaktól Nyári Olivér – aki a meccs embere volt – harmadszor is betalált, kialakítva ezzel a 4-2- es végeredményt. 

Körmendi FC–Sárvár FC 2-3 (1-2). Körmend, 100 néző, v.: Mónos J. 
Körmend: BALOGH Á. – Lakosi, Karvalics, Köntés, Sály (MAJCZÁN), Majtényi, László, Horváth N. (Krajczár), Sipos, NÉMETH B., Tompa. 
Edző: Kurucz Ádám. 
Sárvár: Viganó (László) – Tóth L. (Károlyi), Illés, Potyi, Vass, Fider, Tokaji (Csákvári), Horváth A., Szabó B., Szakos, Szemes. 
Edző: Haraszti Zsolt. 
Gólszerzők: Majczán, Szakos (öngól), ill. Potyi, Tóth L., Illés. A Körmend a bajnok Sárvárt fogadta. A sportszerű mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a vendég. A Körmend bajnoki kármentése sikeres volt a korábbi hetekben, így már nem okozott nagy izgalmakat az utolsó forduló, ennek ellenére a körmendiek méltó ellenfelei voltak az aranyérmesnek. A Körmend FC ezúton is gratulál a Sárvár bajnoki címéhez.

Vasvár VSE–Schott Lukácsháza SE 3-3 (2-2). Vasvár, 80 néző, v.: Szabó B. 
Vasvár: Tóth K. – Varga A., Horváth A., Berta, Vincze, Elekes, Smolczer (Németh R.), Réfi, Czövek L., Márton, Schermann (Czövek M.). 
Edző: ifj. Sziffer István. 
Lukácsháza: Bán – Gombás (Horváth M.), Lengyel (Németh N.), Pungor (Takács), Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Kovács D. (Bolfán), Keresztényi, dr. László, Bősze. 
Edző: Horváth Ákos. 
Gólszerzők: Berta (3), ill. László, Keresztényi, Gombás. 
Kiállítva: Keresztényi (66., Lukácsháza). 
A szezon utolsó mérkőzésén a hazaiak a győzelem reményében léptek pályára. A vendégek viszont szívós játékkal és kisebb szerencsével a három pontot is elvihették volna – sok hibát vétettek a vasváriak. 

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 7-1 (4-0). Celldömölk, 150 néző, v.: Sebesi P. 
CVSE: Homlok – Marsai Mi., Enyingi, Szuh (Göntér), Szabó R., Tóth D. (Marsai Má.), Keszei T. (Gorácz), Gábor, Galovich, Szabó K., Keszei R. 
Edző: Kovács Balázs. 
Táplán: Gyécsek – Vidák, Farkas G., Németh B., Gyurcsányi (Gombos, Balikó), Polyák, Huszár, Manganelli, Polgár, Horváth A., Markó (Varga R.). Edző: Bobás János. 
Gólszerzők: Szabó R. (4), Gorácz, Marsai Má., Szuh, ill. Vidák. Kiállítva: Németh B. (59., Táplán). 
A jól játszó hazaiak ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek. A celli labdarúgócsapat ezúton is köszöni a város, az egyesület és a szakosztály vezetésének támogató hozzáállását, illetve az elmúlt két évben Celldömölkön játszó csapattagok, edzők munkáját, valamint a szponzorok, szurkolók aktivitását. Különösen nagy köszönet illeti Lendvai Gábor szakosztályvezetőt, akinek két év alatt a nulláról sikerült felépítenie és a hagyományokhoz hűen, méltó helyre vezetnie a celldömölki labdarúgást. A jól megérdemelt bronzérmeket a mérkőzés után Fehér László polgármestertől vehette át a csapat, majd remek hangulatú bankettel zárult az idény. 

Egyházasrádóci SE–Jánosháza VSE 1-1 (0-0). Egyházasrádóc, 150 néző, v.: Héra Cs. 
Egyházasrádóc: Gáspár – Vilics, Molnár I., Németh K., Fejes (Bányik), Kenesei (Péter), Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Varga Á. 
Edző: Simon Attila. 
Jánosháza: Pethő – Virág, Kecskés, Horváth Sz., Binder (Vágusz), Szabó T., Büki, Nagy B., Benkő, Balázsi, Székács. 
Edző: Vágusz Arnold. 
Gólszerzők: Mészáros, ill. Binder. 
Az utolsó fordulóban elveszett a fair play… 

Rábapatyi KSK–Vép VSE 1-2 (1-2). Rábapaty, 80 néző, v.: Mórocz Gy. 
Rábapaty: Király – Csonka, Varga L., Dugovics, Csupor, Németh Z., Vajda, Illés (Vörös), Piros, Németh G., Könczöl. 
Edző: Nagy Dániel. 
Vép: Bezdi B. – Németh Á., Czeglédi, Bezdi Sz., Szalai (Wágner), Auer, Varga B., Takács Á. (Varga O.), Balikó, Takács M. (Szijártó), Berta. 
Edző: Simon Miklós. 
Gólszerzők: Piros, ill. Berta, Auer. 
Kiállítva: Csonka (66., Rábapaty). 
Jó iramban kezdték a mérkőzést a csapatok, az első húsz percben mindkét oldalon akadt egy-egy nagy lehetőség. A meccs 26. percében a Vép egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. A hazai csapatnak Piros fejes góljával sikerült gyorsan egyenlítenie, azonban a vendég a félidő hajrájában újra előnybe került. A második felvonás 66. percében Csonkát kiállította a játékvezető. Azonban a létszámhátrány ellenére a jól küzdő Rábapatynak így is megvolt a lehetősége, hogy döntetlenre mentse a mérkőzést – de a 90. percben Könczöl nagy helyzetben, közelről nem találta el a kaput. A játék képe alapján a hazai csapat az egy pontra azért rászolgált volna. 

Bükről Marton Róbert, Újperintről Hegyi László, Szentgotthárdról Tamaskó Marcell, Körmendről Kurucz Ádám, Vasvárról ifj. Sziffer István, Celldömölkről Kovács Balázs, Egyházasrádócról Bali László, Rábapatyról Varga Dávid tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában