Labdarúgás

2022.05.25. 16:00

Megyei II.: Legyőzte a Söpte a Csepreget, nem lassít, ontja a gólokat a Szarvaskend és a Csákánydoroszló

A 27. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Kelemen Attila, Tóth Gábor

Söpte–Csepreg – a küzdelmes, színvonalas rangadót a házigazda nyerte 2-1-re

Forrás: Unger Tamás

Észak 

Gencsapáti–Bozsok 1-3 (0-1). Gencsapáti, vezette: Bazsó F. 
Gencsapáti: Miklós – Horváth Á. (Markó), Janzsó, Kovács G., Varga R. (Szigetvári), Mester, Dancs (Németh T.), Tar, Bokor, Tóth B. (Czika), Lőrincz. Bozsok: Szenteleki Á. – Bigner, Kratochwill (Szalai), Nagy Zs. (Kalmár), Pál (Kaposi), Dévényi, Dobány P. (Szenteleki B.), Hankó, Tompek, Kiss M., Marti (Németh R.). 
Gól: Kovács G., ill. Kaposi, Dobány P., Tompek. 
A dobogóra esélyes vendégek a mérkőzés elején vezetést szereztek. A hazai csapat ezután kezdett játékba lendülni. A második félidőt a hazaiak jó kezdték, mégis a Bozsok duplázta meg az előnyét. Majd egy szabadrúgásból szépítettek a hazaiak. A gencsiek sorra dolgozták ki a helyzeteket, próbáltak legalább egy pontot otthon tartani. De a jó iramú mérkőzést a Bozsok a hajrában egy újabb góllal lezárta. 

Sitke – Sé Honvéd 2-6 (0-5). Sitke, 100 néző, vezette: Szabó I. Z. 
Sitke: Kelemen – Gaál, Lakatos, Imre, Gyürü, Papp B., Németh Z., Zeke, Sulyok, Németh M., Pencz. 
Sé: Földi – Kiss Mi., Werderits, Muzsai, Boldizsár (Rada), Nemes, Fichtacher, Soós (Kiss B.), Kiss Má. (Molnár B.), Kiss Márton Balázs, Uri. 
Gól: Zeke (2), ill. Kiss Má. (3), Kiss Márton Balázs, Werderits, Boldizsár. 
A vendég jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten győzött – bár a gólarány kissé túlzónak tűnik. A vendégek súlyosan sérült játékosának mielőbbi gyógyulást kíván a Sitke. A vendégeknél mindenki jól teljesített. 

Uraiújfalu – Conoil Mersevát 0-2 (0-1). Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Monostori I. 
Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka, Kollárits (Gönczöl), Pungor, Csete (Kovács G.), Fehér, Keszei (Gáspár), Agg (Németh B.). Mersevát: Patyi – Horváth Zs. (Dénes), Gönye (Takács), Pethő, Csite, Vizi, Győrvári, Czupor (Horváth T.), Nagy Á., Szabó Sz., Balogh P. 
Gól: Czupor, Győrvári. 
Kiállítva: Vizi (87., Mersevát). 
A hazai csapat lendületesen kezdett, ám a helyzeteit kihagyta. A vendég viszont az első lehetőségét gólra váltotta – egy szöglet után talált kapuba. A második félidő hazai támadásokkal indult, ám egy kontrából ismét betalált a vendég. A hátralévő időben főleg a hazai csapat kezdeményezett, viszont a gólszerzés nem sikerült. Az igazsághoz tartozik, hogy egy szabályosnak tűnő hazai gólt a játékvezetők érvénytelenítettek. De összességében a jól küzdő Mersevát megérdemelte a győzelmet. 

Pecöl – Elektromol Spari 5-3 (1-2). Pecöl, 100 néző, vezette: Ódor Á. 
Pecöl: KOLLARICS – Pálfi, KURUCZ, Szemes Z., Farkas E., Gyürü (Németh I.), Oszkó (Németh Á.), FARKAS A., Szemes B. (Iszak), Kámán, Balázs. Spari: Varsányi – Németh V., Kovács A. (Vertetics), Jónás, Sipos, Pulai, Tóth A. (Eberhardt), Láda, Fülöp, Pados, Németh R. 
Gól: Farkas A. (3), Németh Á., Balázs, ill. Pulai (3). 
Nekiesett ellenfelének a Pecöl, a Spari viszont jól védekezett, sőt két gólt is szerzett kontrából. A házigazda az első félidő végén szépített. A szünetben rendezte sorait a Pecöl, és második félidei játéka alapján megérdemelten nyert. 

Söpte–Csepreg 2-1 (0-0). Söpte, 150 néző, vezette: Szabó III. Z. 
Söpte: Gombor – Mester, Kovács E., Horváth B. (Léhmann), Hujber, Koronczai, Vámos, Rómer, Koszokovits, Fogl (Farkas G.), Imre (Horváth P.). Csepreg: Farkas B. – Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M., Simon, Pócza, Nika B. (Tájmel), Nagy D., Lukács, Steiner C. 
Gól: Hujber, Koronczai, ill. Lukács. 
A bajnokság legjobb csapatát fogadták Söptén – szép számú közönség előtt, remekül előkészített pályán. A söptei gárda remekül megszervezte védekezését, a gyors csepregi támadóknak kevés teret adva, így az első félidőben nem esett gól, a küzdelem dominált. A szünetet követően Koronczai átlövésével előnybe került a hazai alakulat, sőt, egy kontra végén a félidő közepén Hujber is betalált. A csepregi csapat nagy offenzívát indított, de Lukács révén csak szépítésre futotta. A küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat elszántságból jelesre vizsgázott, és nagyszerű győzelmet aratott az eddigi veretlen csepregi együttes felett.

Szeleste-Pósfa – Kemenesalja 0-4 (0-1). Szeleste, vezette: Farkas G. 
Szeleste: Kovács M. – Nardai, Fülöp, Riba, Kovács A., Szabó B. (Pethő), Kovács T. (Fehér), Varga M., Kovács R. (Tóth R.), Földi, Trittremmel (Németh B.). 
Kemenesalja: Bakos – Belegrai, Dobson (Bodor), Lőrincz, Berecz (Őri), Kolompár (Szalay), Pethő, Erdélyi, Vajda, Péter, Ölbei. 
Gól: Péter, Berecz, Erdélyi, Dobson. 
Kiállítva: Lőrincz (52., Kemenesalja). 

Alsóújlak – Gérce-Vásárosmiske 3-1 (0-0). Alsóújlak, 100 néző, vezette: Magyar Gy. 
Alsóújlak: Gábor – Gampel, Kaposi, Varga K. (Káldi I.), Pados, Varga N., Káldi M. (Toldi), Farkas M. (Tóth Á.), Ódor, Csizmazia (Nagy Z.), Varga R. (Papp A.). 
Gérce: Lengyel – László, Soós (Kövesdi), Pethő (Komáromi), Lerik (Kiss L.), Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács T. (Horváth B.), Csonka, Németh T. Gól: Tóth Á., Toldi, Varga R., ill. Major. 
Rögtön egymásnak feszültek a felek, mindkét csapat gólratörően futballozott. Nagy helyzetek maradtak ki mindkét oldalon az első félidőben. Majd fordulás után a Gérce egy szépségdíjas találattal megszerezte a vezetést. Az Alsóújlak a bekapott gól után még agresszívabban támadta a kaput. A cserék is jól szálltak be a meccsbe, új impulzust adtak a játéknak – 10 perc alatt három hazai gól is született. Jár a gratuláció a hazai játékosoknak, mert igazi csapatmunkával harcolták ki a győzelmet. 

A 28. forduló menetrendje, vasárnap, 17.00: Sé– Uraiújfalu, Újperint–Sitke, Alsóújlak–Kemenesalja, Bozsok – Szeleste-Pósfa, Csepreg–Gencsapáti, Spari–Söpte, Mersevát–Pecöl. 

Dél 

Gyöngyöshermán-Szentkirály – Szentpéterfa 0-2 (0-1). Szombathely, 100 néző, vezette: Pázsi M. 
Gyöngyöshermán: Geicsnek – Séfer, Horváth Á., Bihun, Kis, Szabó A., Németh Sz., Dénes (Pesz), Bazsó, Kopácsi, Szekeres. 
Szentpéterfa: Páll – Török, Wágner K., Horváth V., Skrapits D. (Baranyai), Farkas Henrik, Wágner R. (Skrapits I.), Homor, Gaál, Farkas A. (Farkas Henrik Milán), Hoós. 
Gól: Horváth V., Bihun (öngól). 
Kiállítva: Kis (56.), Bazsó (56.), ill. Wágner K. (56.). 
Parázs hangulatú mérkőzést láthattak a szurkolók. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék. A vendég egy öngóllal szerezte meg a vezetést, ezzel péterfai előnnyel zárult az első félidő. A második játékrészben fokozottabb volt a hangulat, amelynek mindkét csapat a kárát látta, hiszen hazai oldalon kettő, vendég részről pedig egy kiállítás történt. A hazai gárda ugyan küzdött, azonban a 80. percben a vendég gólt szerzett, beállítva ezzel a 0-2-es végeredményt. 

Csákánydoroszló–Tanakajd 7-0 (3-0). Csákánydoroszló, 200 néző, vezette: Kedves R. 
Csákánydoroszló: Baba – Márton, Danyi, Török (Major), Dedics, Urbán, Makai, Pandur, Albert, Dihen (Lónai), Sárközi. 
Tanakajd: Marcz L. – Svób, Gombkötő (Tóth J.), Pál, Hittaller A., Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Hittaller M., Nagy K., Varga M. 
Gól: Urbán (4), Albert (2), Makai. 
A bucsui hangulatban rendezett mérkőzésen remekül futballozott a házigazda, ilyen arányban is megérdemelten nyert. 

Rábatótfalu–Rum 1-4 (0-4). Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Árpád A. 
Rábatótfalu: Szukics – Keresztúri (Huszár), Düh Zs. (Németh D.), Domján, Sütő, Anderkó, Düh K., Kovács Á., Falb (Erős), Kóczán L., Kóczán P. (Tamaskó). 
Rum: Kozma – Székely, Gyurkó B., Horváth T., Preiczer, Molnár M. (Kovács Z.), Gyurkó A., Kovács B., Tárkányi (Lepár), Rosta, Horváth Á. 
Gól: Düh K., ill. Horváth Á. (2), Tárkányi, Preiczer. 

Telekes Medosz – Pinkavölgye-Felsőcsatár 0-1 (0-0). Telekes, vezette: Elek T. 
Telekes: Blaskovics – Ujj, Németh T., Németh M., Kónya, Görcsi P., Osvald, Görcsi D., Vincze (Büki), Horváth N. (Szakter), Osbáth. 
Felsőcsatár: Szabó C. – Cobzaru, Czlenner, Horváth L., Pehr, Horváth Sz., Kopácsi (Windisch), Schmalzl (Krancz K.), Böhm (Krancz Gy.), Cseri (Orbán), Hábetler. 
Gól: Cseri. 

Lorry Gm Kft. Szarvaskend – Őriszentpéter 8-1 (3- 1). Szarvaskend, 100 néző, vezette: Busi L. 
Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, Csillag, Jóna, Németh T., Kovács K., Földes, Somogyi (Dobos), Kunovics, Kopfer (Szakály), Wolf. 
Őriszentpéter: Szemán – Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh A., Sály, Kósa, Kulcsár, Tamaskó (Horváth Cs.), Szabó S., Szép (Mihályka). 
Gól: Csillag (3), Velekei (3), Jóna, Németh T., ill. Sály. 
A motivált vendégek kezdték jobban a mérkőzést, kétszer is a hazai védelem mögé kerültek, de gólt nem sikerült szerezniük. A folytatásban aztán rendezte sorait a Szarvaskend, és háromgólos előnyre tett szert – de még a félidő vége előtt egy szép lövéssel szépített a vendég. A második félidőben aztán már csak a gólarány volt kérdéses a sportszerű vendégek ellen, a hazai csapat győzelme visszafogott játéka ellenére is magabiztosnak mondható. 

A szombatra kiírt Tutitextil-Körmend VSE – Petőfi SE Vasszécseny mérkőzés elmaradt, mert a vendégek létszámgondokra hivatkozva – pénteken – lemondták az összecsapást. 

A 28. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Tanakajd – Körmend VSE, Bajánsenye –Rábatótfalu. Vasárnap, 17.00: Nádasd– Csákánydoroszló, Szentpéterfa–Szarvaskend, Rum – Gyöngyöshermán-Szentkirály, Vasszécseny–Telekes. A Felsőcsatár szabadnapos. Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában