Karnyújtásnyira az ezüsttől

2022.05.11. 17:29

Nagy lépést tett a Büki TK kézicsapata a második hely megszerzéséért

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 20. fordulójában hazai pályán hengerelt a Bük, idegenben nyert a Sárvár és a Celldömölk, az SZKKA U22-es alakulata viszont kikapott.

Sütő Dániel

Baranyai Enikőnek és csapatának kemény munkája lassan meghozza gyümölcsét – két mérkőzéssel a bajnokság vége előtt stabilan második a BTK

Forrás: Unger Tamás

Győri ETO KC U22–Celldömölki VSE 25-35 (13-18). Győr, 30 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász B. L., Pápai P. 
Celldömölk: Balogh V. – Szomorkovits 5, Szuhogyi 6, Szecsődi 7, Málovics 4, Doncsecz 7, Horváth H. 2. Csere: Geiger, Füzfa, Freiberger 3, Győrvári 1, Marton H.. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. 

Nehezen indult a Győr és a CVSE összecsapása, mivel a mérkőzés első találatára öt percet kellett várni, aztán beindult a gólgyártás mindkét oldalon. Előbb az ETO, aztán a Cell talált be, egészen a 20. percig felváltva estek a gólok. A CVSE kitűnő védekezésének és kapusteljesítményének eredményeképpen hat góllal is elhúzott. Végül háromgólos vendégelőnnyel vonultak pihenni a csapatok. A második félidőben a vasiak tovább növelték előnyüket, a Győr nem találta a vendégek játékának ellenszerét. Hiába próbálkoztak a hazaiak a védekezés különféle taktikai elemeivel, a Celldömölk mindre eredményesen reagált és magabiztosan győzött. 

Büki TK–KK Ajka 42-23 (19-13). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy T., Lakatos I. 
Bük: Büki – Kelemen 2, Szabó D. 5, Tóth V. 4, Tar-Pukler 9, Tamási 10, Gősi 5. Csere: Szücs – Szabó N. 1, Marton D. 2, Megyeri 2, Szekér P. 2. Edző: Baranyai Enikő. 

A találkozó toronymagas esélyese egyértelműen a Büki TK volt. A mérkőzés elejét nagyon sok kihagyott helyzet jellemezte, ennek ellenére végig kézben tartotta a találkozót a magabiztosan játszó Büki TK, aminek egy nagyarányú győzelem lett a vége. Így egy lépéssel közelebb kerültek Baranyai Enikő tanítványai az ezüstéremhez.

RKC Tapolca–Sárvárfürdő Kinizsi SE 27-28 (14-12). Alsóörs, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Snóbli B., Snóbli Gy. 
Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 6, Horváth I. 2, Gerencsér 1, Cser 3, Szemes 4. Csere: Varga – Győrffy 4, Bognár 4, Horváth D., Dávid V., Németh H., Oláh. Edző: Pupp Adél.

 Az első perceket mindkét oldalon kapkodás és sok hiba jellemezte. A több kulcsemberét nélkülöző Sárvárfürdő ugyan a hetedik percben átvette a vezetést, ám kétgólosnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni, amiben jelentős szerepe volt a hazai hálóőrnek is. Az első félidő végjátéka a Tapolcáé volt, amely nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is átvette. A második játékrészben szinte végig fej fej mellett haladt a két csapat. A Sárvár harcosságának köszönhetően a hajrában a maga javára fordította a mérkőzést.

 BDSE Nemesvámos– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 39-20 (23-10). Nemesvámos, 25 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Simon B., Weinert G. 
SZKKA U22: Albert, Pados, Németh (kapusok), Rákos, Káli 2, Juhász, Ihász 6, Gombás 1‚ Rieger 3, Pál 3, Lékai 3, Krilov 2. Edző: Skoda Bence. 

Öt percet követően már 4-0-t mutatott az eredményjelző a Nemesvámos és az SZKKA meccsének legelején, nehezen lendült játékba a szombathelyi alakulat. Gombás szerezte a vasiak első találatát, amelyet újabb hosszabb gólcsend követett. Negyedóra elteltével is még csak két találatot sikerült szereznie Skoda Bence csapatának, így már az első félidőben lerendezte a találkozót a tabella harmadikja. A második játékrészben tovább nőtt a csapatok közti különbség, így komoly vereségbe szaladtak bele a szombathelyi lányok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában