Mindene a diáksport

2022.05.13. 09:00

Pálóczi László munkáját a Kerezsi Endre-díjjal ismerték el

A napokban vette át a diáksport területén adható legmagasabb minisztériumi elismerést Pálóczi László, a Vas Megyei Diáksport Egyesület elnöke.

Sütő Dániel

Pálóczi László átveszi kitüntetését Kásler Miklós minisztertől és Szabó Tünde államtitkártól

Forrás: EMMI

 Pálóczi László 1995-ben végzett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán – mai ELTE SEK – matematika–testnevelő szakon, majd abban az évben meg is kezdte pedagógusi tevékenységét Váton. 1996-ban bízták rá a Vas Megyei Sportigazgatóságon belül az általános iskolai szekciót, a középiskolások diáksportéletének szervezéséért akkoriban még Kiss Zoltán volt a felelős. 2000-től ez a rész is teljes spektrumában Pálóczi Lászlóhoz került, aki egyúttal a megye delegáltjaként a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja volt. Váton 100-150 diákkal volt közvetlen napi kapcsolatban, míg az új közegbe kerülve a megye összes tanulójával kontaktba került, igaz, csak közvetve. Pálóczi László 26 éve mintegy négyezer sportesemény szervezéséből veszi ki a részét.

 Mint mondja, minden egyes rendezvény külön sikerként könyvelhető el a testnevelők megelégedettségére. Hosszú évtizedek óta gyakorolt áldozatos, odaadó munkájáért Pálóczi László a megyei diáksport-egyesület elnökeként a napokban vehette át prof. dr. Kásler Miklós minisztertől és Szabó Tünde államtitkártól a Magyar diáksport napja alkalmából adományozható Kerezsi Endredíjat, ami ezen a területen a legmagasabb minisztériumi elismerés.

 – Egyáltalán nem számítottam a kitüntetésre, az ünnepi esemény előtt egy héttel értesítettek arról, hogy felterjesztettek erre a díjra, és csak akkor tudatosult bennem, hogy kiérdemelhetem ezt az elismerést – fogalmazott Pálóczi László. – Emelkedett pillanat volt számomra a Kerezsi Endre-díj átvétele, de ami ezután következett, az legalább annyira felemelő volt. 

Ugyanis számos visszajelzést, gratulációt kaptam a díjjal kapcsolatban iskoláktól, testnevelőktől, intézményvezetőktől, ami rendkívül jólesett, és megerősített abban, hogy jó úton haladok, haladunk, amit a jövőben is folytatni kell – mondta meghatódva a megyei diáksportegyesület elnöke, aki a korábban kiérdemelt elismerések fölé helyezi a minisztériumi kitüntetését. Az előttünk álló hétvégén újabb rangos országos megmérettetésnek ad otthont Szombathely, ami jelentős szervezési munkával jár a Vas Megyei Diáksport Egyesület számára. 

– A Király Sportlétesítményben remek körülmények között rendezhetjük ezt a tornát – utalt a hétvégén esedékes középiskolai leány Diákolimpia Országos Döntőre Pálóczi László. – Tizenhét oktatási intézmény csapatai vesznek részt a háromnapos eseményen. Pénteken érkeznek meg az együttesek, aznap tartjuk az ünnepélyes megnyitót, szombaton pedig szinte egész nap rúgják a bőrt a lányok. Vasárnap délelőtt zárul a torna, kora délután pedig kihirdetjük az országos döntő végeredményét. Fontos kiemelni – mivel a diákolimpia a testnevelés tantárgy tanulmányi versenyének számít –, hogy az első háromban végző csapatok tagjai tíz felvételi többletponttal gazdagodnak, ami nagy segítséget jelenthet számukra a továbbtanulásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában