Kézilabda

2022.05.22. 17:44

SZKKA-diadallal zárult a szezon - A szombathelyiek fölényesen verték idegenben az MTK-t

A női NB I.-es kézilabda-bajnokság utolsó fordulójának záró mérkőzésén az MTK vendégeként kilenc góllal nyert az SZKKA együttese.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

MTK Budapest–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 26-35 (12-19). Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 200 néző, NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Nagy F., Túuróczi J.
MTK: Győri – Juhász 1, Kekézovity 4, Marincsák 6, Pál 1, Dakos 4, Pelczéder 3. Csere: Hlogyik – Koronczai 4, Sallai 1,  Mazák-Németh, Román 2, Bánfai. Edző: Vida Gergő.
SZKKA: Tomasevics – Gheorghe, Szekerczés 6, Pődör R. 8, Gorilszka 3, Stosics 4, Csire 6. Csere: Balog, Christe (kapusok), Horváth P. 4, Virág, Horváth A. 3, Győri, Biró, Szmolek 1. Edző: Pődör Zoltán.
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4-5. 15. p.: 8-8. 26. p.: 12-15. 34. p.: 14-22. 40. p.: 16-25. 53. p.: 23-32.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/5, ill. 5/6.


A szezonzáró bajnokin az MTK és az SZKKA meccse már nem döntött semmiről, tét nélkül, felszabadultan játszhatott mindkét gárda. A fővárosiak Pál és Koronczai góljával hamar 2-0-ás előnyre tettek szert, amit Szekerczés és Csire hasonlóan gyors iramban egalizált ki (2-2). Felváltva estek a gólok meglehetősen szellősen védekezett mindkét együttes. A vasiak a hetedik percben átvették a vezetést Csire Fanni újabb találatával (4-5). 

Kettő minutummal később ismét kettővel ment az MTK, Pődör Zoltán pedig időt kért. Az edzői intelmek nyitott fülekre találtak, ugyanis ismét egyenlítettek a szombathelyi lányok (8-8). A kék-fehérek botladozását látva Vida Gergő is magához hívta csapatát. A felszálló ágba került SZKKA-t azonban ez sem tudta kizökkenteni, Szekerczés és Pődör vezérletével már a vasiak mentek kettővel a 23. perc elején (11-13). Az utolsó hat percben képtelen volt kapuba találni a házigazda, míg a vendégek egy 6-0-ás szériával tetemes előnyre tettek szert (12-19).

Térfélcserét követően Pődör Rebeka növelte büntetőből a vasi fórt, majd Marincsák törte meg a hazai gólcsendet (13-20). Kapkodóssá vált a játék, számos technikai hibát vétettek a csapatok. Masszívan tartotta hat-hétgólos előnyét az SZKKA. Aztán két perc alatt zsinórban háromszor talált be a Szombathely, ezzel a 40. percben már kilenc gólnyira távolodott az MTK-tól (16-25). A találkozó hátralévő részében kialakult a 10 gólos különbség, ahonnét már nem volt visszaút az MTK-nak, így fölényes győzelemmel búcsúzott az SZKKA az NB I.-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában