Kosárlabda

2022.06.19. 18:10

Ezüstérmet szereztek az olcsais kosarasok

A III. korcsoportos fiú kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőben második helyen végzett a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola csapata.

Sütő Dániel

Van bennük spiritusz – rendkívül előkelő helyen zárta a diákolimpiát a körmendi alakulat

Forrás: VN/MDSZ

A III. korcsoportos kosaras palánták Gyulán küzdöttek a helyezésekért a Diákolimpia Országos Döntőjében. A fináléban most is az ország legjobb nyolc csapata szerepelhetett. Vas megyéből a körmendi Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskola gárdája vívta ki a jogot, hogy ott lehessen a döntőben. A sorsolást követően Morsics Mátéék a B jelű csoportban kezdték meg a mérkőzéseket. A vasi Rába-partiak egy elveszített és két megnyert összecsapás után csoportjuk második pozíciójában végeztek, ami azt jelentette, hogy a továbbiakban a másik négyes győztesével játszották a keresztjátékot.

 A miskolci Fényi-iskola csapatát 83-81- re verve kerültek a döntőbe, ahol az oroszlányi hunyadisok vártak a körmendiekre. Morsics Mátéék a fináléban egy elképesztően szoros meccsen mindössze három ponttal maradtak alul az oroszlányiakkal szemben, 71-74-es vereségük az előkelő ezüstérmet jelentette számukra. Ez a szép siker megint az akarat diadala volt, amire ismét nagyon büszke az iskola.

 Az ezüstérmes csapat tagjai: Dékány Boján Bendegúz (6.b), Farkas Balázs (6.a), Gujtman Milán (6.a), Hegedüs Áron (6.b), Horváth Zétény (7.a), Marton Balázs (6.a), Morsics Máté (6.b), Németh Zsolt (6.b), Vilics Botond Milán (6.b). A tagiskola tanulói: Banks George Christopher (6.b), Bugár Rajmund Benjámin (5.a), Varga Zétény (6.a). A fiúkat Palánk Bálint és Korcsmár Jenő Zoltán készítette fel és kísérte el a III. korcsoportos kosarasok diákolimpiai országos döntőjébe. A torna All Star csapatába beválogatták a körmendi olcsais Dékány Boján Bendegúzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában