Vízilabda

2022.06.25. 07:00

Fejlődő pályán - Az AVUS bronzérmes lett az OB I/B-ben

Bronzérmet szerzett az OB I/B-s vízilabda-bajnokságban az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS)

Pum András

Zoufal Norbert (fehérben) és csapata jól szerepelt

Forrás: Unger Tamás

Huszonhat mérkőzésen húsz győzelem, egy döntetlen és öt vereség, 61 pont, harmadik hely. Az AVUS OB I/B-s vízilabdacsapata lemaradt a feljutásról és az osztályozós helyről, de szereplését így sem érheti panasz. – Noha a szezon előtt még úgy kalkuláltam, minimális célunk a dobogó lehet – és ebben az első két hely is esélyes lehetett volna –, a nyáron bevezetett szabályok után füstbe ment a tervem – mondta Zoufal Norbert, az aligátorok vezetőedzője. – Ugyanis valamennyi csapat három játékost kettős igazolással szerződtethetett, és bizony két fő riválisunk, a Nagykanizsa és a KSI alaposan megerősödött. A KSI-be például a Bajnokok Ligájában edződött fiatal FTC-pólósok mentek, és a Nagykanizsa is megerősödött. 

Olyan szinten megerősödtek, hogy egyetlen csapat, így mi sem tudtuk felvenni velük a versenyt. Mi hiába próbáltunk, nem sikerült kettős igazolással játékosokat csábítani Szombathelyre – a kiszemeltek maradtak a fővárosban, nem vállalták az utazást. Ráadásul a bajnokság kezdete előtt Makrai Kornél keresztszalag-szakadás miatt kidőlt. De gyakran nem tudtunk kiállni komplett csapattal, a hétközi meccseken a munkahelyi elfoglaltságok miatt rendszeresen két-három játékos hiányzott. Dr. Csaba Márton teljesítményét viszont külön kiemelném, OB I-es szintű játékos, nem véletlenül végzett a góllövőlista második helyén. Sok fiatalt is bevetettem, közülük a bajnokság végére Juhász Samu bejátszotta magát a csapatba, de remekül játszott Berényi Barna, Mercs Hunor és Kovács Kevin is. Utóbbi az U16-os válogatottban is szerepelt, nagy esélye van rá, hogy bekerül a világbajnokság utazó keretébe. Ha már fiatalok: mivel szinte biztossá vált, hogy a KSI elleni vereség után végleg elúszott az első két hely, húztam egy vonalat. 

Ettől kezdve jó néhány fiatalt bedobtam a mély vízbe, rendszeresen játszottak a felnőttek között. Ennek oka, hogy fontos volt számunkra: az ifjúsági, a serdülő és a gyermekcsapataink továbbra is a kiemelt bajnokságokban, a legerősebb együttesek ellen szerepeljenek. Márpedig így a felnőttek között a fiatalok tovább fejlődtek, és végül bent is maradtak a legmagasabb osztályban. Szóval bevált a terv. Tavaszra egyébként minden téren – fizikailag, úszásban, játékban – is előreléptünk. Összességében elégedett vagyok a csapat szereplésével. Különösen jól sikerült az YBL (11-17) elleni idegenbeli meccsünk, és bár odahaza két góllal kikaptunk a Nagykanizsától, nem lehetett panasz a játékunkra. Ami a folytatást illeti, Kurucz Barnabás, Baranyai Ákos, Pónya Szilárd, Landherr Csongor munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok miatt távozik. Szeretnénk igazolni, de főleg fiatalokkal pótoljuk őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában