Atlétika vb

2022.07.19. 14:00

Átértékelte a teljesítményét a szombathelyi kalapácsvető - Halász Bencével beszélgettünk

A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Halász Bence oregoni vb-n elért 80,15 méteres dobásával élete eddigi legjobb eredményével rukkolt elő.

Sütő Dániel

Forrás: MTI

A magyar idő szerint szombat este rendezett versenyt követően keserűen nyilatkozott még Halász Bence az atlétikai világbajnokságon. Akkor úgy érezte, a harmadik dobósorozatot követő hosszabb szünet kizökkentette remek ritmusából, és azután már nem tudott javítani. Bence úgy érezte rengeteg maradt benne. Ma már azonban sokkal kedvezőbb színben látja a eugene-i történéseket.

– Azóta átértékeltem magamban a teljesítményemet – mondta el érdeklődésünkre Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője. – Ott akkor még a verseny után volt bennem egy kis csalódottság, de ma már nagyon is tudom értékelni, hogy amiért kiutaztam, azt sikerült teljesítenem, azaz 80 méter fölé jutottam. Előzetesen arra számítottam, hogy ha megdobom a 80-at, az talán többre is elég lehet, de arra nem gondoltam, hogy ennyire szoros és ilyen brutálisan erős lesz a mezőny. Talán, ha nem törik meg a lendületem, tudtam volna javítani még, de egyáltalán nem vagyok csalódott, büszke vagyok arra, amit elértem.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy nem volt olyan messze Bencétől a dobogó, hiszen a második hely egy méteren belül volt tőle. A versenyt megelőzően Bence Fajdek-győzelmet jósolt és nem is tévedett. A szombathelyi atléta élete eddigi legnagyobb dobásával egy szűk, immár kilencfős magyar elitbe került, amelynek tagjai 80 méter fölé tudták hajítani a kalapácsot. Annus Adrián 84,19 (2003), Gécsek Tibor 83,69 (1998), Kiss Balázs 83,00 (1998), Pars Krisztián 82,69 (2014), Németh Zsolt 81,56 (1999), Sinka Albert 81,18 (1988), Botfa Péter 80,67 (2003), Szitás Imre 80,60 (1988) után Bence is csatlakozott a 80-asok klubjához.

– Megnyugtató, hogy végre csatlakozhattam ehhez a körhöz – folytatta a szombathelyi kalapácsvető. – Ezzel együtt azon kezdtem el gondolkodni, hogy most innentől lehet szépen egyre feljebb lépkedni és igyekszem megelőzni mindazokat, akik ezen a magyar örökranglistán előttem állnak. Nem az volt életem célja, hogy 80 métert dobjak, ez csak egy fontos állomás volt a fejlődésem során. Ennél sokkal fényesebb sikerekért akarok küzdeni az elkövetkező években.

Augusztusban következik Bence számára az év legfontosabb versenye, ugyanis a müncheni Európa-bajnokságra kell mindennek a helyére kerülni. Addig három megmérettetése is lesz, július 26-án a 14. Németh Pál-emléknap Szombath

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában