Felkészülési mérkőzés

2022.07.16. 20:23

Haladás-döntetlen Xavi volt csapata ellen

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 3-3-as döntetlent ért el a katari bajnok Al Sadd ellen.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-Al Sadd (katari). 3-3 (2-1). Eggendorf, felkészülési labdarúgó-mérkőzés. 

Haladás: Mursits (Pálfi, 63.) – Simut, Csató, Németh B., Bosnjak – Horváth R. (Hursán, 75.), Csernik, Rácz (Tóth M., 46.), Csilus (Derekas, 46.), Sipos (Bartusz, 55.) – Borvető (Taipi, 63). Edző: Németh Szabolcs. 

Fajsúlyos ellenféllel zárta ausztriai edzőtáborát a Szombathelyi Haladás. A katari bajnoki címvédő Al Sadd a legutóbbi bajnokságban a 12. bajnoki aranyérmét gyűjtötte be. Korábban a Barcelonát elhagyó Xavi öt éven keresztül – 2015-2020-ig – játosként, majd két évig edzőként segítette az Al Sadd-ot, mielőtt elvállalta a Barcelona szakmai munkájának irányítását. Ám így is maradt spanyol klasszis a csapatnál, az Al Saddot erősíti a korábbi 81-szeres spanyol válogatott, kétszeres Európa-bajnok, egykori remek Arsenal-támadó, Santi Cazorla. A spanyol sztár a Hali ellen is pályára lépett. 

Az 5. percben gyors katari akció végén, ám a csatár 13 méteres lövését bravúrral védte Mursits. Öt perc múlva Bosnjak bal oldali beadását Csernik kapásból, nyolc méterről a bal sarokba lőtte (1-0). Ezt követően küzdelmes játékot láthattak a nézők, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 30. percben egyenlítette az Al Sadd. Pattogott a labda a tizenhatoson belül, Mursits bravúrral védett egy lövést, a kipattanót az Al Sadd csatára értékesítette (1-1). 

Folytatódott a változatos, nagyon jó iramú játék. Szünet után szenzációs támadást vezettek a vasiak, Horváth vitte a labdát a bal szélen, Bosnjak mellette érkezett, a szerb-magyar védő kapásból középre adott, a hosszún érkező Borvető a bal sarokba fejelt (2-1). Szünet után az 59. percben Borvető kilépett, lefutotta a védelmet, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a bal sarokba lőtt (3-1). Négy perc múlva a katariak középen támadtak, majd 18 méteres jobb felső sarkos góllal szépítettek (3-2). Kiélezett volt a meccs, mindkét csapat jó tempót diktált. A 85. percben egy felpasszolt labdát az Al Sadd játékosa továbbított társának, aki a jobb sarokba lőtt (3-3).  

Nagyon jó iramú mérkőzésen mindkét csapat odatette magát, a szombathelyiek közelebb álltak a győzelemhez. A vasiak jó mentalitással futballoztak, a meccs maximálisan elérte célját.  

Németh Szabolcs: - Egy jó, nemzetközi szinten is jegyzett játékosokat felvonultató ellenfél ellen nagyon fegyelmezetten, taktikusan játszottunk. Öröm, hogy egy ilyen kaliberű ellenfélnek három gólt lőttünk, pláne úgy, hogy a héten végig keményen készültek az edzőtáborban a fiúk. A mai teljesítményre lehet építeni, dicséretet érdemel a csapat. Az elmúlt hetekben folyamatosan, szépen fejlődik az együttes, kezdem viszontlátni a pályán az edzésen begyakoroltakat.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában