Kézilabda

2022.07.12. 16:10

Értékelték az idényt - Helytálltak a női és férfi NB II.-es vasi kézilabdacsapatok

Számot vetettek a 2021-2022-es szezonról az NB II.-es vasi kézilabdacsapatok szakvezetői.

Sütő Dániel

Tamási próbálja bevenni Németh kapuját – A BTK szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A nőknél a bükiek végeztek a legelőkelőbb helyen, hiszen ezüstéremmel zárták az idényt négy ponttal lemaradva a bajnoki címet szerző Veszprém mögött.

–  Elégedettek lehetünk ezzel a szezonnal minden téren, hiszen az utánpótlás- és a felnőtt csapat is fantasztikusan teljesített – vélekedett Baranyai Enikő, a Büki TK edzője. – Pici hiányérzet talán a felnőtt együttessel kapcsolatban lehet, mivel az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, több nem várt vereségbe is belefutottunk, de tavasszal javítani tudtunk. Jövőre megcélozzuk az első helyet – jelentette ki a tréner.

Sárvárfürdő Kinizsi együttese tizenegy meccset nyert, négyszer remizett, és hétszer kapott ki, így az ötödik helyen végzett.

– A minimális célunkat elértük, viszont úgy érzem, ebben a keretben több volt – tekintett vissza Pupp Adél, a sárváriak edzője. – Jól indult a szezon, viszont az ősz vége eléggé hektikusra sikerült. Képesek voltunk bravúros győzelmet aratni Bükön, ugyanakkor a tabellán addig mögöttünk álló csapatok ellen – SZESE, Mosonmagyaróvár, Ajka –, fájó vereségeket szenvedtünk. A járvány miatt rossz előjelekkel kezdtük a tavaszt, és a Veszprém elleni bravúrgyőzelmen túl nem tudtuk borítani a papírformát, a bajnokság végére elfogytunk. Kis szerencsével még így is odaérhettünk volna a dobogóra, hiszen mindössze négy pontra maradtunk le a bronzérmes Nemesvámos mögött.

A nyolcadik helyen záró cellieknél az őszi szezont a csapat újjáalakítására kellett fordítani, nagy volt nyáron a jövés-menés a klubnál. A bajnoki mérkőzések, majd a téli felkészülés során folyamatosan fejlődött az együttes játékelemekben, taktikai megoldásokban. Értékes, gólerős páros kapcsolatok léptek újra működésbe. Tavaszra összeérett a gárda, amit a szerzett pontok és a magasabb színvonalú játék is bizonyított. A CVSE támadójátéka egyre acélosabbá vált a szezon során, viszont sok gólt is kapott.

– Összességében örülök a bennmaradásnak, a tavaszi idény több találkozójára is szívesen emlékszem vissza – nyilatkozta Salamonné Csótár Adrienn, a CVSE edzője.

 Az utolsó pozícióban végző SZKKA U22 számára ez egy gyakorló bajnokság volt, mivel nagyon fiatal csapat vágott neki az NB II-nek. Éppen ezért az eredmény ezúttal csak másodlagos, hiszen minden meccs a gyerekek fejlődését szolgálta. A többi U22-es gárdával ellentétben az SZKKA serdülő, illetve U15-ös korosztályú játékosokkal állt ki. A tervek szerint jövőre is egy ifi-serdülő közös csapat vág neki az NB II-nek.

A férfiaknál hatodik lett az újonc SZoESE, amelynek időbe telt ősszel, mire felvette az NB II ritmusát. Ennek következtében olykor fontos pontokat hullajtott el a gárda otthon és idegenben egyaránt. Tavasszal csak kétszer kaptak ki a vasiak. A remek szezon ellenére akadnak kérdőjelek a folytatást illetően. A SZoESE próbaévét követően bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága megyénkben a férfi kézilabdának, aminek folytatásához összefogásra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában