U20-as atlétikai vb

2022.07.22. 15:00

Kolumbiai túra előtt a Dobó SE tehetsége - Viszkeleti Villővel beszélgettünk

A Szombathelyi Dobó SE fiatal kalapácsvetője, Viszkeleti Villő a tisztes helytállás reményében utazik a kolumbiai U20-as atlétikai világbajnokságra.

Sütő Dániel

Viszkeleti Villő a legjobb 12-ben szeretne végezni

Forrás: VN-archív

Németh Zsolt és Németh László 17 éves tanítványa a jeruzsálemi ifjúsági atlétika Európa-bajnokságot követően még meglehetősen csalódottan nyilatkozott elért eredményével kapcsolatban. Viszkeleti Villő 69,11 méteres dobásával ugyan ezüstérmet szerzett a kontinenstornán, de nem volt elégedett teljesítményével. Akkor úgy fogalmazott, nyerhető verseny lett volna, de sajnos ennyi volt benne. Viszont azt is hozzátette, hogy a körülményekhez képest kihozta magából a maximumot.

– Utólag visszagondolva már nem vagyok annyira csalódott – nyilatkozta Viszkeleti Villő, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője. – Ott akkor a második helynek nem tudtam annyira örülni, mert nem olyan méterrel nyerték meg, amit ne tudtam volna teljesíteni. Ha 75 méterrel nyert volna a ciprusi volna, azt mondom ,rendben van, de csak egy 70-es dobással győzött. Így maradt bennem némi hiányérzet. De ez már a múlt, most már nagyon várom a vb-t.

Villő kemény edzésekkel hangolódik a világeseményre, amelyet megelőzően még részt vesz a Németh Pál Emléktornán is. Július 30-án, szombaton vág neki a hosszú útnak a Dobó SE kiválósága, majd augusztus 3-án, a selejtezőben áll először dobókörbe Kolumbiában.

– Biztosan nehéz lesz átállni a hétórás időeltolódás miatt, még nem volt ilyenben részben, ráadásul két átszállással jutok el Kolumbiába, de izgatottan várom, kíváncsi vagyok, hogyan tudok ezeknek a kihívásoknak megfelelni – tekintett az utazás elé Villő.

– A világbajnoki esélyekkel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy az U20 eggyel feljebb van jelenlegi korosztályomnál, mivel én még az U18-asokhoz tartozom. Tudomásom szerint jelenleg 10. vagyok a világranglistán, tehát tizedikként utazok ki a vb-re. Ez a pozíció mindenképpen előkelőbb a tavalyihoz képest, hiszen a 2021-es korosztályos Eb-re a ranglista 14. helyezettjeként jutottam ki. A világbajnokság azonban más egy Európa-bajnoksághoz képest. A minimum elvárás magammal szemben a 12-es döntő.

Természetesen be szeretnék jutni a kisdöntőbe is, de ott már nem lesz rajtam teher. A mezőny nagy részét jól ismerem, mivel a tavalyi U20-as és az idei U18-as Eb-n versenyeztünk együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában