Derbi

2022.07.18. 16:08

Roncsderbi sok vasi éremmel - Látványosra sikeredett az idei hatodik verseny - fotók

A szezon hatodik versenyével folytatódott a 2022-es dunántúli roncsderbibajnokság – szép vasi eredmények születtek.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Nyirád, Sümeg, Rábatöttös, Szombathely, majd ismét Sümeg után az elmúlt hétvégén Pápoc adott ottont a szezon ötödik roncsderbifutamának. A házigazda, szervező MJIPSZ Gérce versenyzői mellett természetesen ott voltak a mezőnyben az Autó Sport Klub Rum, az Auto-Crash Szombathely SE és a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép pilótái is. Összesen egyébként 60 versenyző nevezett a viadalra. Sok néző előtt, kifejezetten jó hangulatban zajlott le a verseny – és a pilóták is kitettek magukért.

– Pápoc teljesen új helyszín, ezen a pályán még nem versenyzett a mezőny – árulta el a házigazda, rendező MJIPSZ Gérce vezetője, Mórocz József. – Sok munkát tettünk bele a szervezésbe, nagyszerűen versenyezhető, gyors, de technikás pályát hoztunk össze. Érdekesség, hogy a pályában van egy lejtős és egy emelkedős rész is, aminek köszönhetően sokkal látványosabb a verseny. Szerencsére mind a pilótáktól, mind a nézőktől kedvező visszajelzéseket kaptunk. Annak pedig külön örülök, hogy a gércei versenyzők szépen teljesítettek. Szeptember 25.-én ismét Pápoc lesz a házigazda – szeretettel várunk akkor is mindenkit!

Vasi érmesek, széria nagy: 1. Sporeth Roland (Szombathely), 3. Kovács Sándor (Vép). Széria kicsi: 2. Kiss Benedek (Szombathely), 3. Németh Zsolt (Rum). Széria közép: 1. Csoknyai Levente (Szombathely), 2. Kovács Szabolcs (Vép), 3. Erős Zoltán (Gérce.  Lada: 3. Sipos Roland (Szombathely). Női: 1. Dancs Gertrúd (Szombathely). Ifi I.: 2. Gőcze Máté (Gérce), 3. Bódi Brence (Vép). Ifi II.: 3. Varga Melissza (Gérce). Szerelőfutam: 2. Varga elemér (Szombathely). Szélvédős kicsi: 1. Koltai Csaba (Vép). Szélvédős közép: 1. Koltai Dániel (Vép), 2. Marton Zoltán (Vép), 3. Tóth Vazul (Vép). Szélvédős nagy: 1. Zarándok Balázs (Vép), 2. Balogh Márk (Gérce), 3. Molnár József (Vép). AS: 1. Horváth Gábor II. (Szombathely), 2. Horváth Máté Kristóf (Vép), 3. Peszleny Ivett (Szombathely).

A következő futamnak augusztus 7.-én a Somogy megyei Ádánd ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában