Lazított is

2022.07.21. 14:10

Szakedzővé vált a paralimpikon - Ekler Luca újabb diplomát szerzett

A női távolugrás paralimpiai bajnoka lezárta mesterszakos atlétika szekedzői tanulmányait, most jól megérdemelt pihenését tölti. Ekler Luca összegezte a mögöttünk hagyott fél évet.

Sütő Dániel

Ekler Luca élen a sportban és a tanulásban

Forrás: NS/DCS

Atlétika szakedző lettem! – tette közzé közösségi oldalán paralimpiai bajnokunk, Ekler Luca. A rekordhalmozó sportoló többéves egyetemi tanulmányai végére tett pontot.

– Kiváló eredménnyel sikerült végeznem, örülök, hogy túl vagyok az államvizsgán – nyilatkozta lapunknak a paraatléta. – Az alapszakkal együtt ez egy ötéves időszakot tett ki számomra a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Most ismét várom, hogy jöjjön egy olyan periódus, amikor a versenyzésre és a sportra tudok koncentrálni, de persze emellett az is fontos, hogy ha aktív pályafutásom befejeződik, akkor legyen mihez nyúlnom. Foglalkoztam már korábban gyerekekkel, úgyhogy nagyon szívesen folytatnám ezt a vonalat az edzések mellett, amennyire időm engedi – fogalmazott Ekler Luca, aki ezzel nem zárta le végleg tanulmányait, egy másik szakirányú továbbképzést kezd majd el.

Luca jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti. Aki követi közösségi oldalát láthatta, hogy a paralimpikon gyönyörű tájon próbálta kipihenni az elmúlt hónapok fáradalmait. Érdeklődésünkre elmondta, hogy családja egy részével Szlovéniában nyaralt, ezen a héten pedig családtáborban igyekszik feltöltődni. Van mit kipihenni, hiszen minden versenyén fergetegesen szerepelt paralimpiai bajnokunk.

– Nagyon elégedett vagyok az idei szezonommal, egy egész kicsi hiányérzet maradt bennem – tekintett vissza Luca az elmúlt hónapokra. – Óriási csúcsot értem el távolugrásban 5,98 méteres teljesítményemmel a hazai Honvéd Kupán. Többször is sikerült megjavítanom az egyéni- és a világcsúcsomat. 100 méteren is egyéni rekordot értem el, megverve a világcsúcstartót. Jó volt látni, hogy az elmúlt évek munkája beérett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában