Kick-box

2022.07.18. 15:30

Szombathelyi aranyérem az Európai Egyetemi Játékokon

Az ELTE SEK színeiben tatamira lépő Szmolek Emánuel aranyérmet szerzett a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon.

Sütő Dániel

Szmolek Emánuel keze a magasban

Forrás: Dancsó Zoltán

Mint arról korábban beszámoltunk, Lengyelország harmadik legnagyobb városa, Lodz adott otthont a hatodik alkalommal megrendezett Európai Egyetemi Játékoknak, amelyen a Controll Sportegyesület kick-boxolói, edzői az ELTE SEK színeit képviselték. A Dancsó Zoltán-Koszogovits Mihály edzette háromfős csapatból Szmolek Emánuel és Grünczeisz Patrik is dobogóra állhatott. Szmolek 84 kilogrammban szerzett aranyérmet.

– Emánuel bajnoki címe önmagáért beszél – kezdte értékelését Dancsó Zoltán, a csapat egyik edzője. – A Controll SE versenyzője az utóbbi időben nagyon nagyot fejlődött. Jövőjét tekintve bátran mondhatom, hogy fényes sikerek előtt áll. Ugyanolyan magabiztosággal, határozottsággal és technikai elánnal vetette bele magát a küzdelmekbe., mint más versenyeken, itt azonban  még nagyobb összpontosítással harcolt, mint anno a világbajnokságon. Fontos kiemelni, hogy a kick-light szakág spanyol világbajnokával mérkőzött – emlékeztetőül: Emánuelnem ebben a szakágban lett vb-győztes. A döntő harmadik menetében úgy tűnt, hogy a versenyzőnk ellenfele teljesen feladta a küzdelmet, legalábbis a tanácstalan testbeszéde erre engedett következtetni. Ha ez a magabiztosság és céltudatosság jellemzi a továbbiakban is Emánuel edzésmunkáját, akkor szép jövő vár rá.  

A Controll SE utánpótlásedzője, Grünczeisz Patrik 67 kilogrammban bronzérmet szerzett. Régimotoros harcosként korábban számos sikert ért el, tudását most a legkisebbeknek próbálja átadni. Dancsó Zoltán szerint Patrik harmadik helye reális.

Ugyanez vonatkozik Bolfán Ákosra is, aki a 74 kilogrammosok mezőnyében az előkelő ötödik helyen végzett. Ákosnak kicsit nehezebb volt a sorsolása. A szakmai stáb elmondása alapján jól bunyózott, és jól is mozgott, de több versenyre el kell járnia, ha ebben akar érvényesülni.

Az ELTE csapata megnyerte az egyetemek közti versenyt kick-boxban, amiben nagy óriási szerepe volt Szmolek Emánuel aranyérmének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában