Beharangozó

2022.08.20. 16:00

Balaton-parti csata: Siófokon lép pályára a Haladás együttese

A labdarúgó NB II. ötödik fordulójában vasárnap 19 órakor a Szombathelyi Haladás a BFC Siófok vendége lesz.

Pum András

Hursán György (labdával) és Németh Milán (jobbról) jó játékára szükség lesz Siófokon is

Forrás: Unger Tamás

A Haladás és a Siófok egyaránt vereséget szenvedett az előző, hétközi fordulóban. A vasiak hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Szegedtől, míg a Siófok 4-1-re maradt alul Győrött. Ezt megelőzően azonban mindkét együttes jól szerepelt, a vasiak az Aqvital Csákvár elleni döntetlen (1-1) után idegenben legyőzték a Nyíregyházát (1-0) és az ETO FC Győrt (2-1) is. A Domján Attila vezette Balaton-partiak odahaza 1-0-ra verték a Diósgyőrt és a Nyíregyházát, a két bajnoki közben 1-0-ra kikaptak Csákváron. Azaz hazai pályán mindkét meccsüket behúzták a sárga-kékek és még gólt sem kaptak. 

A siófokiakat erősíti két korábbi szombathelyi futballista, a középpályás Szakály Attila és Nyári Patrik és NB I.-es múlttal rendelkezik a rutinos Nikházi Márk és Polényi Gábor is. És érdemes figyelni kapusukra, a nagy bravúrokra is képes Hutvágner Gergelyre. A legutóbbi bajnokságban Szombathelyen 2-1-e nyert a Siófok, míg Siófokon Tóth Milán találatával 1-0-ra a Haladás.

– A siófokiak hazai pályán eddig remekül szerepeltek, mindkét mérkőzésüket megnyerték – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Már a tavalyi évben is nagyon stabil együttesük volt, nehéz volt ellenük futballozni, nehéz volt őket legyőzni. Valamennyi csapat  – így mi is – megizzadt ellenük. Ami minket illet, a Szeged elleni játékunkból hinyzott a frissesség, az átütőerő, el kell ismerni, ezúttal enerváltan futballoztunk. Úgyhogy nekem is át kell gondolnom, kik azok a játékosok, akik frissek lesznek vasárnapra – valószínűleg emiatt rotálni is fogok a csapaton. Mindenesetre egy biztos, egyáltalán nem feltartott kezekkel utazunk Siófokra, szeretnénk javítani, mindhárom pontot be akarjuk gyűjteni. Hallom, hogy sok szurkoló elkísér bennünket a Balaton-partra, ezúttal is számítunk a buzdításukra, jó lenne, ha idegenben is hazai pályát teremtenének a csapat számára. Igyekszünk ezt győzelemmel meghálálni. Sérültjeink közül a műtéten átesett Vanja Zvekanov és Szijjártó Ármin továbbra is maródi és nem számíthatok Rácz Barnabás játékára sem.

Az 5. forduló további programja. Vasárnap, 17.30: Gyirmót FC Győr–Credobus Mosonmagyaróvár, Tiszakécske–Nyíregyháza, Soroksár–ETO FC Győr, Szentlőrinc–Békéscsaba. 19.00: MTK Budapest–Budafok, Kazincbarcika–Kozármisleny,  Ajka–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorog. Hétfő, 19.45 (Tv: M4 Sport): Pécs–Diósgyőri VTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában