Kézilabda

2022.08.26. 18:05

Megverte a NEKÁ-t a főpróbán az SZKKA - Az utolsó felkészülési mérkőzését is győzelemmel zárult

Utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte az NB I/B.-s kézilabda-bajnokságra készülő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–NEKA 28-25 (15-12). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző, felkészülési kézilabda-mérkőzés, vezette: Korolovszki J., Lábadi J.

SZKKA: Balog – Kiskartali 1, Raicevic 1, Pődör R. 10, Szmolek 5, Kulcsár 4, Horváh A. 2. Csere: Christe, Fritz (kapusok), Varga N. 2, Szendrei, Győri, Balogh P. 1, Biró, Tanaskovic 2. Edző: Pődör Zoltán.

A mögöttünk hagyott hosszú hetek izzadságos felkészülési munkájának az NB I.-es NEKA elleni utolsó felkészülési meccsen kellett megmutatatkoznia. Heves iramban, amolyan bajnoki ritmusban feszült egymásnak az SZKKA és a vendég alakulat az Egyetemi Sportcsarnokban. Raicevic góljával hamar vezetést szerzett a házigazda, majd Balog nagy pillanatai köveztek. A szombathelyiek portása útját állta Molnár és Varga lövéseinek is. Kiskartali révén már kettővel ment a Pődör-csapat. Hellermann talált be először vendég oldalon, majd Szabónak sikerült egalizálnia. Az apró hazai rövidzárlat után gyorsan magához tért a Szombathely, amely a következő percekben háromgólosra növelte előnyét (6-3). A hullámzóan alakuló első félidőben 7-4-nél, majd 9-6-nál is egy gólnyira zárkózott a balatonboglári gárda. A sorminta nem változott, egy valami viszont változatlan maradt: az SZKKA magabiztosan uralta a meccset a gyengén játszó NEKA ellen. Szünetre újfent három gól volt a felek között.

 

Fordulás után próbált ritmust váltani a boglári csapat, ám a nagy kapkodásban egyre több hibát vétett, amelyet könyörtelenül kihasznált Pődör Zoltán együttese. A második félidő elején már az emberhátrány sem okozott gondot az SZKKA-nak – Pődör Rebeka újabb találatával már hat volt közte (20-14). Az osztálykülönbségnek nyoma sem volt a csapatok között. Sőt, a másodosztályú házigazda a második etap első felében a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. Az SZKKA ötletes támadásaival és határozott védekezésével nem tudott mit kezdeni a NEKA, amely folyamatosan futott az eredmény után. A hajrában ugyan sikerült zárkózniuk a Balaton-partiaknak, de megszorítani nem tudták a hazaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában