Sportnap

2022.08.01. 15:36

Strandfocitorna a Rába partján - fotók

Tizenkét csapat részvételével rendezték meg a strandfoci-Bajnokságot a Rába-parton – a tornát a Miami nyerte. A futball-meccsek, a büntetőrúgó bajnokság mellett párhuzamosan snapszer bajnokság is zajlott.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Eredetileg kétnaposra tervezték a Rába-parti labdarúgó-tornát, de az eső közbeszólt, így egynaposra kellett szűkíteni a programot. Vasárnap reggel, a Klub Kantin döngölt kispályáján indult a megmérettetés tizenkét csapat részvételével. Négy csoportban kezdődött a küzdelem, három fős csapatok meccseltek. Mindegyik csoportból az első kettő jutott tovább, egy kiesett – onnantól pedig egyenes kiesési rendszerben folytatódott a küzdelem. A mérkőzések 2x7 percesek voltak, egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén 2x3 percet hosszabbítottak, ha ott sem született döntés, büntetők következtek.

A tornát a Miami együttese (Dedics Alex, Dedics Ádám, Horváth Dávid, Horváth Roland) nyerte meg. Második helyen a Nádasd (Rejtli Kornél, Péter Tibor, Varga Márk, Kovács Kornél) végzett, a bronzérmet pedig a Csakegysör (Horváth Bence, Szatmáry Norbert, Lukács Gábor, Marton András, Takács Márk) szerezte meg. Negyedikként a Királyok (Bartik Dávid, Almási Péter, Domonics Nándor, Szabó Péter) csapata zárta a tornát.

A gólkirály és a legjobb játékos is az aranyérmes Miami csapatából került ki, Horváth Roland az előbbi, Dedics Alex pedig az utóbbi egyéni elismerést érdemelte ki.

Büntetőrúgó versenyt is rendeztek, ebben Kardos Ádám bizonyult a legjobbnak.

Az egyéni snapszer-bajnokság győztese Balogh János (Magyarnádalja) lett, második helyen Nagy Máté (Körmend) végzett, a harmadik helyet Fonád Gyula (Kőszeg) szerezte meg. A vigaszág küzdelmeit Nagy Sándor (Magyarnádalja) nyerte meg. Összesen 25 kártyás ült asztalhoz, jó hat órán keresztül tartott a küzdelem.

A strandfocibajnokságot – amelynek nagy hagyománya van a Rába-parti városban – Nagy Máté és Bartik Dávid szervezték, a programot Körmend város önkormányzata is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában