Kickbox

2022.08.25. 17:24

Utánpótláskorúak edzőtáboroznak - Hat napon keresztül Vépen készültek az ország legjobb fiatal kick-boxolói - fotók

Ma zárul Vépen a Magyar Kick-box Szövetség utánpótlás válogatottjának felkészülése, amellyel a jesoloi világbajnokságra hangolódtak a fiatal harcosok.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

A Magyar Kick-box Szövetség öt szakága vesz részt a vépi felkészülésen, amely vasárnap vette kezdetét és egészen a mai napig tart. A light-contact és a kick-light szabályrendszerben a szombathelyi Controll SE edzője, Dancsó Zoltán, valamint társa, Olasz Attila felel a szakmai munkáért immár 2016 óta.

– Nagy örömömre szolgál, hogy a ring szakágakat is sikerült elhozni Vépre, így a full-contact, a low-kick és a K-1 szabályrendszerek jeles képviselői is megjelentek az edzőtáborban – számolt be a felkészülésről Dancsó Zoltán. – Összesen 80 versenyző érkezett Vépre erre a hat napra. Az alapozást követően a fiatalok saját klubjukban folytatják a szakmai munkát.

 

Dancsó Zoltán elmondta azt is, hogy a vasi kick-box egyesületek közül a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE színeit képviselte Horváth Szabolcs, a szombathelyi Controllból az öt válogatott, Kovács Sára, Kustánczi Dárius, Ersing András, Pataki Barnabás és Prikler Márk volt jelen. A tréner hozzátette,    rajtuk kívül még szép számban látogatták az edzéseket azok a versenyzői, akik még csak pályáznak a válogatottságra. Velük együtt összesen 15 Controll SE-s harcos vett részt az alapozáson.

Dancsó Zoltán azt szeretné, hogy a hazai szövetség light-contact és kick-light szakága – az előző évek mintája alapján – ott lehessen a soron következő jesoloi utánpótlás világbajnokság után a világranglista első három helyének valamelyikén a nemzetek között.

– Örömmel mondhatom, hogy nagyon sok tehetséges fiatal versenyzőnk van. Itt nemcsak a szombathelyiekre gondolok, hanem az esztergomiakra, békéscsabaiakra, pécsiekre és a budapestiekre is. Hosszú évek kitartó munkája szükségeltetik ahhoz, hogy a csúcsra érjenek – zárta szavait Dancsó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában