Körmend

2022.09.17. 06:54

Díjazták a legtöbbet fejlődött fiataljukat

A tavalyi szezonban mutatott teljesítménye alapján Kiss Mátyás kapta a legtöbbet fejlődött hazai fiatalnak járó díjat az NB I.-es kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend csapatánál.

Sütő Dániel

Kiss Mátyás átveszi a díjat Mogyorósy Jenőtől

Szemtelenül fiatal, tehetséges, buzog benne a bizonyítási vágy és rendkívül alázatos és eltökélt – ezek a jelzők mind illenek a jáki születésű, körmendi nevelésű Kiss Mátyásra, az Egis Körmend játékosára, aki örül ugyan az elismerésnek, de gyorsan hozzáteszi, hogy annyira nem volt kerek egész a tavalyi szezonja.

– Eléggé nehezen indult a tavalyi bajnokság, ugyanis nyáron a válogatottból sérüléssel tértem haza és elhúzódott a rehabilitációm, ami hatással volt a felkészülésemre is – idézte fel Kiss Mátyás. –  A szezon első fele nehezen alakult, nem volt könnyű visszarázódni a sérülés miatt, de aztán visszatérve a pályára úgy éreztem, hogy egyre jobban megy a játék. Évközben a felnőtt csapatban sok lehetőséget nem kaptam, de amikor pályára küldött Konsztantinidesz mester, akkor megpróbáltam mindent kiadni magamból és segíteni a csapatot. A nagy áttörést – ha szabad így mondanom – a Falco elleni döntő hozta meg, ahol érzésem szerint talán sikerült egy szinttel feljebb lépnem. Ebben természetesen óriási szerepe volt annak, hogy több bizalmat, több játékpercet kaptam, amivel talán sikerült is élnem.

A Mogyorósy Szilárd Emléktornán nem húzott mezt Kiss Mátyás, ennek oka megint egy sérülés, ám ez nem olyan volumenű, mint a tavalyi. Éppen ezért elővigyázatossági okokból inkább nem kockáztatta meg a szakmai stáb a fiatal játékos pályára küldését.  

– Korosztályomból még Balogh Máté szerepel a keretben, illetve vannak nálunk fiatalabb bevetésre váró ifjú titánok is együttesünkben – folytatta Kiss Mátyás. – Egészséges versenyszellem hajt mindenkit a csapatba kerülésért, ami nem megy senki rovására, sokkal inkább erősíti ezt a magyar magot. Ez valamennyiünket arra ösztönöz, hogy kemény munkát végezzünk, hogy megharcoljunk a helyünkért. Mindent megpróbálok elkövetni annak érdekében, hogy minél több játéklehetőséget kapjak – hangsúlyozta a fiatal kosaras. Kiss Mátyás hozzátette, nagy jóslatokba nem mer bocsátkozni a csapat jövőjét illetően, mindenesetre a Mogyorósy-emléktornán érezhető volt, hogy a közönségre jó hatást gyakorolt. Kiss úgy látja, minőségi légiósokkal sikerült erősíteni és fontos szerepet játszhat a magyar mag egyben tartása. Ferencz Csaba pedig hazatérve az Eb-ről újabb impulzusokkal segítheti a vasi piros-feketéket, akik szerdán megkezdik BL-szereplésüket a selejtezőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában