HVSE-diadal

2022.09.30. 20:37

Futsal: kiütéssel nyert rangadót a Haladás - fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság 6. fordulójának a rangadóján a Haladás VSE alaposan kiütötte, 9-2-re verte a vendég Aramist.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

A bajnoki címvédő, azonban a szezont döcögősen kezdő Haladás fogadta a tabellán második, mind az öt meccsét megnyerő Aramist.

Haladás VSE – Aramis SE 9-2 (2-1). Szombathely, 450 néző, NB II.-es futsalmérkőzés, vezette: Czene-joó, Muhari (Tóth-Tolnay).

HVSE: Alasztics – Nagy K., Sipos, Dávid, Cassemiro. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Knizs, Hajmási, Dróth, Henrique, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Aramis: Soós – Horváth N., Horváth Sz., Bognár, Büki. Csere: Molnár (kapus), Vattamány, Komáromi, Lux, Hosszú, Moga E., Fekete, Lévai, Sámosn. Csere: Moga Flavius Lorant.

Gólszerzők: Sipos (15.), Dróth 3 (18., 27., 29.), Hajmási (31.), Nagy K. (32.), Henrique (33.), Rutai (36.), Fehér (37.), ill. Büki (20.), Hajmási (24. - öngól).

Kiállítva: Dávid (8.), ill. Büki (32.).

Óvatosan kezdtek a csapatok, ügyeltek a védekezésre. Alig akadt komoly helyzet – Rutai bombája viszont megtornáztatta a budaörsi kapust. Hazai oldalon némi aggodalomra adott okot, hogy a játékvezetők – könnyű síppal – szórták a faultokat a Haladásra, így az 5. percben három szabálytalanságnál jártak a szombathelyiek… Amint a vasiak kezdték átvenni az irányítást, rögtön időt kért az Aramis szakmai stábja. Majd a játékvezetők vették kezükbe az irányítást: túlzott szigorral, egy percen belül kiosztott két sárga lappal Dávidot állították ki.

 Juanra mester is időkéréssel próbálta felpörgetni övéit. És pályára küldte a bokasérüléssel bajlódó Dróth Zoltánt. Rögtön feljavult a Haladás támadójátéka. És megszerezte a vezetést a házigazda: Nagy Kevin húzta meg a bal szélen, élesen középre lőtt, a berobbanó Sipos pedig közelről a kapuba passzolt (1-0). Az első félidő hajrájában mindkét oldalon akadtak helyzetek. De ismét a Haladás szerzett gólt: Dróth távoli bombája akadt be a hálóba (2-0). Majd a félidő utolsó pillanatában egy kontrát közelről befejezve szépített az Aramisnak a góllövőlistát vezető Büki (2-1).

A második félidőt Henrique kapufája nyitotta. Mégis az Aramis talált be: egy oldalberúgás pattant meg olyan szerencsétlenül, hogy Alasztics kapujába perdült a labda (2-2). Pörögtek a csapatok, mindkét fél a győzelemért harcolt – és a meccs ezen szakaszában veszélyesebbnek tűnt a vendég. A játékvezetők nehezen követték az eseményeket, szórták a faultokat, a lapokat. Közben visszavette a vezetést a Haladás: Alasztics kidobását Henrique fejelte át balra, ott érkezett Dróth, és 9 méterről kapásból a kapuba ágyúzott (3-2). Ismét magához ragadta az irányítást a HVSE. Sőt, egy okos szögletvariációnál Hajmási érkezett a rövidre, továbbpörgette a labdát a hosszúra, ott pedig érkezett Dróth, és közelről passzolt a kapuba (4-2). Futott az eredmény után az Aramis, kitámadott, így egyre több lehetőség adódott a Haladás előtt. Hajmási balról, 8 méterről leadott bombája a felső lécről csapódott a hálóba (5-2) – kezdett eldőlni a mérkőzés. 

A vendég rögtön átállt vészkapus játékra. Ám a gólerős Bükit kiállítás miatt elvesztette – a második sárga lap ezúttal is erősnek tűnt. Ki is használta az emberelőnyt a Haladás: Dróth parádés passzát Nagy Kevin váltotta közelről gólra (6-2). De még nem volt vége: Nagy Kevin jobbról átemelt szögletét a túloldalon érkező Henrique vágta kapásból a kapuba (7-2). Ekkor már csak a különbség mértéke maradt kérdéses. Az egész meccsen agilisan játszó Rutai parádés egyéni alakítása ugyancsak gólt eredményezett (8-2). Majd Fehér lépett bele határozottan egy Aramis-passzba, ami szintén a vendégek kapujába perdült (9-2). Teljesen padlóra került a budaörsi gárda.

A második félidőben parádésan futballozott a Haladás, nem tudta tartani a lépést az Aramis, és elszenvedte idei első vereségét – az eredmény teljesen reális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában