Kézilabda

2022.09.22. 12:53

Hengerelt a Bük - Vasi rangadón győzött a Sárvárfürdő

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság női mezőnyében vasi rangadókon nyert a Bük és a Sárvár, és az SZKKA U22 is megszerezte első pontjait. A férfiaknál a Szentgotthárd nem kímélte ellenfelét.

Sütő Dániel

Barcza Rebeka 10 góllal vette ki részét a sárvári sikerből

Fotó: © Unger Tamás

Celldömölki VSE–Büki TK 24-43 (11-26). Celldömölk, 80 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Finta D., Varga F.

Celldömölk: Tömő – Doncsecz 3, Szomorkovits 3, Horváth H. 3, Szuhogyi 1, Szecsődi 9, Málovics D. Csere: Győrvári, Balogh V., Freiberger 3, Pup, Marton H., Gyurák 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Bük: Büki – Kelemen 6, Szabó D. 7, Tamási 7, Tar-Pukler 8, Marton D. 1, Gősi 3, Csere: Szücs – Megyeri 6, Tóth V. 4, Szekér, Varga Zs. 1. Edző: Baranyai Enikő.

A mérkőzés a hazaiak találatával kezdődött, aztán a vendégek átvették a mérkőzés irányítását és fokozatosan növelték előnyüket. A második félidőben a CVSE hatékonyabb támadásai a védései sem voltak elegendőek a dinamikusabban és eredményesebben játszó bükiek ellen.

Salamonné Csótár Adrienn: – Egyértelműen jobb volt a Bük nálunk, nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Ennél többre vagyunk képesek!

Baranyai Enikő: – Az első perctől kezünkben volt a mérkőzés. Ült a védekezésünk, és abból a gyors indulások. A második félidőben itt-ott kapkodóssá vált a játékunk, ami sok eladott labdát eredményezett – ezzel annyira nem voltam elégedett, de javítjuk hibáinkat és megyünk tovább.

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Répcelaki SE 31-27 (18-11). Sárvár, 250 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Buches D. M., Czenki M.

Sárvár: Varga – Horváth I. 2, Burghardt 2, Barcza 10, Gerencsér 3, Cser 5, Szemes 6. Csere: Dávid – Kiss V. 3, Papp K., Horváth A., Horváth D., Németh H., Oláh. Edző: Pupp Adél.

Répcelak: Szalai – Major 2, Molnár Zs. 9, Király 7, Pődőr P., Lengyel 2, Szár 3. Csere: Göndőcs – Zsiray, Foki 1, Tóth T. 1, B. Edző: Kiss Attila.    

Az első húsz perce nagy taktikai csatát hozott, majd rákapcsolt a Kinizsi és a félidő végére tetemes előnyre tett szert. Cser Dóra sérülése után  a lelkes répcelakiak lendületbe jöttek és két perccel a vége előtt két gólra zárkóztak. A végjáték azonban a rutinosabb hazaiaké volt, akik végül megnyerték a vasi rangadót.

Pupp Adél: – Az elején megint akadozott a gépezet, de aztán a huszadik perctől elkaptuk a fonalat és azzal el is döntöttük a mérkőzést.

Kiss Attila: – A gyengére sikerült első félidő után rendeztük sorainkat, ennek köszönhetően felzárkóztunk, de a sorozatos kiállítások következtében elmaradt a fordítás. Büszke vagyok a csapatra, hogy nem adta fel.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Lébényi KSZSE 31-17 (13-9). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bánfi I., Bazsó G.

SZKKA U22: Fritz, Pados (kapusok), Rákos 1, Rieger 1, Ihász 4, Temesvári 5, Szabó N. 1, Vincze 2, Tóth B. 6, Káli 3, Németh J. 4, Horváth A. 3, Lékai. Edző: Vujovic Mirko.

A találkozó elején még tudta tartani a lépést a vendég alakulat a szombathelyiekkel, negyedóra elteltével azonban fokozatosan kezdett elnyúlni a házigazda a Lébénytől. Igykeztek ugyan faragni 5-6 gólos hátrányukon a vendégek, de az SZKKA biztosan tartotta előnyét. A második félidő első 10 percében végérvényesen eldőlt a találkozó, kiütéses sikert aratott a Vujovic-csapat.

Szentgotthárdi VSE–VKL SE Győr 36-22 (19-9). Szentgotthárd, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ács Zs., Báder R.

Szentgotthárd: Surányi – Molnár P. 3, Weidl 6, Kozma 10, Katona 7, Luthár 2, Szalai D.  3. Csere: Szoták, Kanics (kapusok), Vincze 2, Fekete 1, Pencz 2, Szakács, Rónai, Kalamár, Németh D. Edző: Bölöni Roland.

Nem indult jól a Gotthárd számára a találkozó, mivel két alapemberét, Háklár Marcellt és Hegyi Gergelyt is nélkülöznie kellett. Felforgatott csapattal várta a meccset Bölöni Roland együttese, amely felnőtt a feladathoz. Fegyelmezett védekezéssel és támadójátékkal eredményes tudott lenni a Szentgotthárd, amely már a szünetben 10 góllal vezetett. A második félidőben sem változott a játék képe, így elkönyvelte első sikerét az újonc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában