Kézilabda

2022.09.09. 07:00

Hétvégén elkezdődik az NB II.-es kéziidény - Öt női és egy férfi gárda képviseli Vas megyét

Szombaton rajtol az NB II.-es kézilabda-bajnokság. A nőknél bajnoki címet szerezne a Bük, míg a férfiaknál tisztes helytállás lesz a célja az újonc Szentgotthárdnak.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az előző bajnoki kiírásban ezüstérmet szerző Büki TK egy szinttel feljebb emeli a lécet és mindent elkövet annak érdekében, hogy ezúttal a legfényesebb medállal zárhassa a szezont. Baranyai Enikő tájékoztatása szerint nem változott a keret összetétele, távozók és érkezők sem voltak a csapatnál. A bükiek felkészülése az előzetes terveknek megfelelően haladt, az új bajnokságból 5-6 csapattal is megmérkőztek, és valamennyi ellenfelét legyőzte a BTK.

A Sárvárfürdő Kinizsinél Jenőfi Katalin és Vajda Virág befejezte aktív pályafutását, Bognár Petra munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni a játékot, Soós Réka pedig jelenleg műtét utáni rehabilitációját végzi. Érkezett a rutinos Burghardt Lukrécia Hévízről, Papp Kitti Csurgóról és a szombathelyi nevelésű Kiss Virág Csepelről. A vezetőség a mezőny első felében várja a Kinizsit.

 A Celldömölki VSE-nél is elégedettek a felkészüléssel, elvégezték a tervezett munkát. Geiger Csilla befejezte aktív pályafutását és immár edzői babérokra tör. Különösebb játékosmozgás Cellben sem zajlott le. Salamonné Csótár Adrienn szeretné a középmezőnyben tartani együttesét.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22-es csapatánál ezúttal sem változtatnak a korábbi filozófián, azaz a feltörekvő fiataloknak kívánnak minél több játékpercet biztosítani, tehát ezúttal is az ificsapatra épül az NB II.-es keret. A cél egyértelműen a tisztes helytállás. Akik az NB I/B-ben kevés lehetőséghez jutnak, azok az NB II.-ben is pályára léphetnek. Skoda Bence távozását követően a lányok új edzője Mirko Vujovic lesz.  

Az újonc Répcelak 1975 óta íródó történelme során először jutott el az NB II.-ig. Július közepén kezdte el a felkészülést a Kiss Attila–Kronekkerné Maráczi Anita edzőpáros által dirigált együttes. Sok idejük nem volt kialakítani a keretet, mivel későn kapta meg Répcelak az indulási jogot. A 20 éves átlagéletkorú együttes alapvető célja a bennmaradás kiharcolása.  

A férfiak mezőnyében már nem szurkolhatunk a Szombathelyi Egyetemi SE gárdájának, amely nem vállalta az indulást a bajnokságban. Lesz azonban egy másik vasi szereplő az újonc Szentgotthárd személyében. A Bölöni Roland-edzette csapat meg akar ragadni az NB II.-ben.

Az 1. forduló vasi mérkőzései. Szombat: Lébény–Celldömölk 11.00, Bük–Mosonmagyaróvár 16.00, VKL SE Győr–Sárvár, Répcelak–SZESE Győr 18.00. Vasárnap: Győri ETO–SZKKA 11.00, Várpalota–Szentgotthárd 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában