Foci

2022.09.25. 17:50

Otthon kapott ki a Viktória - Az esélyesebb MTK Budapest érvényesítette a papírformát

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában a Haladás-Viktória kikapott az MTK-tól.

PA

Fotó: © Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–MTK Budapest 0-3 (0-1). Haladás Sportkomplexum, 80 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár R.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kránicz, Gődér, Baccaro (Nagypál, 62.) – Kovács V., Sweatman, Varró (Németh M., 58.),  Urbán – Nagy V. (Kiss-Lantos, 58.), Vladulescu.  Edző: Székely Tibor.
MTK: Erős – Vajda, Palama (Tagyi, 84.), Vas, Pinczi – Csuhai (Farádi-Szabó, 46.), Vachter, Bokor, Magyarics (László, 88.) – Milunovic (Tőzsér, 84.), Sipos (Murár, 84.). Edző: Makrai László.

A szombathelyieknél Schildkraut, Balogh, Koprena, Szil és Feketevízi hiányzott sérülés miatt. Az egész napos esőzés miatt vizes, de viszonylag jó talajú pályán bátran kezdtek a szombathelyiek az esélyesebb fővárosiak ellen. Mindkét oldalon kisebb-nagyobb helyzetek adódtak, kiegyenlített volt a mérkőzés. A félidő derekán aztán fölénybe kerültek a vendégek, sorban rúgták a szögleteket. A vasiak küzdöttek, harcoltak, nem ismertek elveszett labdát.  A 38. percben Vachter passzolt  balról a középen felbukkanó Milunovichoz, a csatár 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). A 42. percben gyors vasi kontra futott végig a pályán, Kovács–Vladulescu–Nagy volt a labda útja, a csatár 18 méteres lövését szögletre tolta Erős. A szögletet Urbán alig fejelte a jobb sarok mellé.  Szünet után az 54. percben Sipos bal oldali szöglete Krániczról a kapu közepébe vágódott – öngól (0-2). A 69. perben Sipos balról, 25 méterről a kiinduló Dobó-Nagy felett a kapu közepébe ívelt (0-3). A hátralévő időben a vasiak mentek előre a szépítő gólért, ám hiába jutottak el Erős kapujáig, az utolsó passzok nem sikerültek. A jobb erőkből álló MTK megérdemelten nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában