Világbajnokság

2022.09.06. 15:02

Ragyogó vasi íjász sikerek Szlovéniában

A Haladás VSE íjász szakosztályát erősítő Donázy Imola HU, Molnár József barebow kategóriában szerzett egyéni világbajnoki címet, Tomsics Balázs pedig a vadászreflexesek között ezüstéremnek örülhetett a szlovéniai HDH-IAA 3D íjász világbajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: Haladás VSE

A szolvéniai Mokrice adott otthont a HDH-IAA 3D íjász világbajnokságnak. Az egyhetes megmérettetésen 12 ország 390 íjásza lépett lőálláshoz, köztük a HVSE három sportolója, Donázy Imola, Molnár József és Tomsics Balázs.

Donázy Imola már az első napon kimagasló pontszámmal tört az élre (280/270), pozícióját pedig a további versenynapokon is tartani tudta, ezzel megszerezte HU kategóriában első világbajnoki aranyérmét.

Molnár József saját készítésű barebow íjával harmadszor is a világ tetejére lőtte magát. Az első napon a második helyen rangsorolt, a következő két versenynapon viszont magabiztos szerepléssel szerezte meg az elsőséget a 31 fős mezőnyben a döntők előtt. A fináléban is tartotta jó formáját, és 60 pontból 64 pontot szerezve gyűjtötte be újabb világbajnoki aranyérmét.

Tomsics Balázs csupán pár ponttal maradt le az első helyről a 32 fős vadászreflex kategóriában. A viadal során mindvégig szorongatta vetélytársát, kilencpontos hátrányát háromra csökkentette a döntőben, ezzel pedig a világ legjobbjai között a második helyen zárt, és ezüstérem került a nyakába.

Az egyéni sikerek mellett a rövidtávú csapatversenyben is fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar versenyzők. A Molnár József (Haladás VSE), Papp Mihály (Tatabányai ÍE), Vigh Csaba (Tatabányai ÍE) és Fábos László (Tatabányai ÍE) kvartett aranyérmet szerzett, míg a Tomsics Balázs (Haladás VSE), Balogh László (Honvéd Kossuth Lövészklub), Rakonczai Erzsébet (Ring SE) és Tari Rob alkotta együttes a második helyen végzett. Donázy Imoláék (Dugmanicsné Dombai Beáta, Dugmanics Noémi, Bakó Szabina) a hosszútávú csapatversenyben a 12. helyet szerezték meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában