BMX

2022.10.25. 13:11

BMX: kis csapat nagy sikere - Nagyszerűen szerepeltek a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának versenyzői

Nagyszerűen szerepeltek a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának versenyzői az Alpok Adria Kupa nemzetközi sorozatban - a klub fennállása során először ünnepelhetett összetett bajnoki címet.

Tóth Gábor

Az Alpok Adria Kupa májusban kezdődött, most októberben ért véget. A mezőny két szlovéniai (Maribor, Ljubljana) két osztrák (Bécs, Mühlen) és két magyar (Sopron, Gencsapáti) helyszínen versenyzett, összesen 12 futamot írtak ki a szervezők - Gencsapáti szeptember közepén adott otthont a 9. és a 10. futamnak. Összesen 14 csapat nevezett, a magyar, osztrák és szlovén BMX-esek mellett szlovák és olasz kerekesek is rajthoz álltak.

-  Komolyan vettük az idei kiírást, minden versenyen nagy létszámban, megfelelő felkészülés után tudtunk rajthoz állni - összegzett Vincze Gergely, a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának vezetője, versenyzője, edzője. - Természetesen elégedett vagyok az eredményekkel - 2010 óta veszünk részt az Alpok Adria Kupán, és most először nyertük meg a klubok összesített pontversenyét, ami óriási fegyvertény! Büszke vagyok minden versenyzőmre, és köszönöm az önkormányzat, a szponzorok, a szülők támogatását - ez a klubtörténeti diadal közös siker! A csapatunk évről évre fejlődik, és lám, már nemzetközi szinten is jegyeznek minket. Rendszeres edzünk, edzőtáborokat szervezünk a fiataloknak, a BMX suliban pedig az utánpótlást ismertetjük meg a sportág alapjaival. A sorozatos állami támogatásnak köszönhetően a Gencsapátiban található BMX pálya mára az Alpok Adria Kupa egyik legjobb minőségű és legtechnikásabb pályájává avanzsált. Van mire büszkének lennünk. A BMX szakosztályunk jövőre lesz 30 éves - ezt valamilyen formában természetesen szeretnénk megünnepelni!

 

A Gencsapáti KSE versenyzőinek összesített eredményei (döntősök és érmesek), boys -8-as korcsoport: 2. Gombos Bors. Boys 9-10-es korcsoport: 2. Kocsis Bendegúz, 6. Gombos Misa. Boys 11-12-es korcsoport: 6. Vörös Zalán. Boys 13-14-es korcsoport: 2. Kiss Barnabás. Boys 15-16-os korcsoport: 3. Zsoldos Péter. Men +17-es korcsoport: 4. Vincze Gergely. Cruiser +30-as korcsoport: 1.Balogh Péter, 3. Bertalan Roland.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában