Labdarúgás

2022.10.30. 17:10

Drámai végjáték után győzte le a Szombathelyi Haladás a Dorogot - fotók

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában rendkívül fordulatos, gólzáporos meccsen tartotta itthon a három pontot a Haladás a Dorog ellen.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Dorogi FC 4-3 (1-0). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 1143 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Farkas T.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M. (Devecseri, 63.), Bosnjak (Hursán, 86.) – Derekas, Rácz B., Csilus, Doktorics (Nyíri, 63.) – Csernik (Lencse, 75.), Borvető (Molnár R., 63.). Edző: Michal Hipp.

Dorog:  Borsos – Kárász, Gyurácz, Albert (Rácz F., 84.), Keresztes (Kovács O., 46.) – Szerencsi (Barna, 46.), Magyari (Szedlár, 46.), Vígh (Paudits, 72.), Papp – Sztojka, Lénárt. Edző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Rácz (6.), Molnár (75., 81.), Derekas (94.), illetve Sztojka (48.), Kovács (60.), Lénárt (89.).

6. perc: Az egyik dorogi hátvéd passzolt Doktoricshoz, aki remekül ugratta ki Ráczot, a Hali 78-asa pedig gyönyörűen emelte át a labdát a kint álló Borsos felett – 1-0.

31. perc: Csernik szánta rá magát lövésre jó 20 méterre a kaputól, Borsos bravúrral hárított.

48. perc: Sztojka vezette rá a labdát a Haladás védőire, majd belépve a hazai 16-os területére kilőtte a hosszú alsó sarkot – 1-1.

60. perc: Sztojka sarokrúgását követően Kovács Olivér talált be Verpecz ketrecébe – 1-2.

74. perc: Rácz szögletét Molnár Rajmund váltotta gólra remek fejesével – 2-2.

75. perc: Ismét Molnár próbálta lopni a távot a vendég kapu előterében, majd 15 méterről a hosszú alsóba tekert – 3-2.

89. perc: Kárász bedobását egyik csapattársa fejelte tovább, a labda Lénárt elé került aki nem hibázott – 3-3.

94. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Haladás, Rácz beadását Derekas fejelte a kapuba – 4-3.

Ködös, nyirkos időben feszültek egymásnak a felek a tapogatózós részt átugorva eleinte a vendégek léptek fel támadólag. Nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, nem úgy a Haladás, amely első nagy sanszát gólra váltotta Rácz remek helyzetfelismerésének köszönhetően.  A vasiak a találat után egyre felszadadultabban szövögették támadásaikat. Borsost többször is megtornásztatták a hazaiak. A félidőben már nem született újabb találat, így egygólos Haladás-vezetéssel zárult az első 45 perc.

 

Marián Sluka hármat is cserélt a szünetben. A vérfrissítés bejött, hiszen rögtön játékrész elején egyenlített a piros-fekete mezes alakulat. Nem sokkal később a dorogiak gólszerzője, Sztojka gólpasszt is jegyezhetett, miután szögletéből Kovács Olivér bombázott Verpecz kapujába. A nem várt hiudegzuhanyra hármas cserével reagált Hipp mester, majd a Borvetőt váltó Molnár Rácz szögletéből egalizálni tudott. Felélénkült a találkozó, amelynek menetén ismét a fiatal Molnár csavart egyet remekbeszabott tekerésével. Ezzel azonban még mindig nem volt vége a találkozónak: a lesipuskás Lénárt révén újra egál volt a mérkőzés. A slusszpoént Derekas szolgáltatta, aki a hosszabbításban beállította a 4-3-as végeredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában