Beharangozó

2022.10.11. 18:30

Falco KC–Murcia - Spanyol ellenfél a Bajnokok Ligájában

A kosárlabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a spanyol Murcia gárdáját fogadja szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Az átalakulófélben lévő Falco egy sima Honvéd elleni győzelemmel kezdte a szezont, majd játszott egy kifejezetten jó, színvonalas BL-meccset Franciaországban, csak a hajrában maradt alul a Strasbourg ellenében 78-81-re, ám szombaton meglepetésre hazai pályán kapott ki a Kaposvártól – utóbbi meccsen enerváltnak tűnt a szombathelyi gárda. A Murcia stabil tagja a spanyol élvonalnak, rendszeres szereplő a nemzetközi porondon. A bajnoki idényt azonban gyengébben, két vereséggel, egy győzelemmel kezdte. A BL nyitókörében hazai pályán 75-72-re gyűrte le a selejtezőkörből érkező török Bursát.

– Nagyon örülünk annak, hogy ilyen minőséget képviselő csapatot vendégül láthatunk – fogalmazott Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. –  Egy Euroliga-szintű edző által irányított, Euroligában edződött játékosokat felvonultató spanyol élcsapat lesz az ellenfelünk – megpróbálunk felnőni a feladathoz. Egyelőre hullámzó a játékunk, nem örülök a Kaposvár elleni vereségnek, de még a szezon elején járunk, és a küzdés rendben volt – több hibát is elkövettünk, megpróbálunk tanulni az esetből. Atletikus, gyors csapat a Murcia, tele képzett légiósokból. Több játékosa is nagyon jól egy-egyezik, előszeretettel támad rendezetlen védelem ellen. Kulcskérdés lesz a védekezésünk minősége, illetve kontrollálnunk kell a támadójátékunkat, mert az eladott labdákat, kihagyott helyzeteket büntetni fogja a rivális. Fizikális küzdelemre számítok, a célunk az, hogy 40 percig meccsben maradjunk, szoros végjátékra kényszerítsük riválisunkat – a hajrában pedig bármi megtörténhet! Nagyon számítunk a közönségünk segítségére, együtt könnyebb lesz megpetést okozni!

Kedden délután két szponzori támogatást jelentett be a Falco klubvezetése. A Volvo Alpok Autó Kft. régi támogatója a bajnoki címvédőnek, a klub és a vállalkozás kapcsolta közel 10 éves múltra tekint vissza. Az MVD-Szig Építőipari Kft. viszont először áll be a Falco-támogatók sorába. Mint azt Gráczer György Falco-ügyvezető elmondta, mindkét vállalkozás kiemelt szponzori státuszba került, ami azt jelenti, hogy nyolc számjegyű összeggel járul hozzá a Falco büdzséjéhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában