Karate

2022.10.13. 11:34

Karate Csehországban - Nagyszerűen szerepeltek a Budoka sportolói a vb-n

Roppant eredményesen szerepeltek a Budoka Karate Egyesület sportolói a Csehországban rendezett 29. SKDUN Shotokan Karate világbajnokságon.

Tóth Gábor

A világbajnokságon négy kontinens 34 országának mintegy 1000 versenyzője vett részt. A Budoka Karate Egyesület 10 sportolóval képviselte a szombathelyi színeket – közülük többen is kisebb betegséggel küzdve vállalták a megmérettetést.

Az első napon Bönditz Loretta, Steff Sarolta, Baráth Kornél és Haág Maercell lépett tatmira. A második napon Tujfel Ádám, Németh-Steff Hanna, Németh-Steff Dániel, míg a harmadik napon Magdics Pálma és Bruckner Olivér küzdött. Közülük Baráth Kornél katában (formagyakorlat) világbajnok lett, kumitéban (küzdelem) ezüstérmet szerzett. Haág Marcell katában bronzérmes, kumitében ugyancsak világbajnok lett. Steff Sarolta katában bronzéremig menetelt. Tujfel Ádám kumitében szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Magdics Pálmával és Bruckner Olivérrel  egyetemben. Bönditz Loretta a hetedik helyen zárt katában. Németh-Steff Dánielnek és testvérének, Hannának nem sikerült döntőbe jutnia, 5-8. helyen zárták a viadalt.

A magyar csapat negyedik helyen zárt az összesített eredmények alapján – nem kis mértékben a Budoka-érmeknek köszönhetően.

Jövőre Olaszországban, Velencében rendezik meg az Európa-bajnokságot, amelyen természetesen ott lesznek a  Budoka KE karatékái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában