Az eddigi legjobb Eb-helyezése

2022.10.24. 11:54

Kívés Bendegúz 20. lett a Londonban rendezett Spartan kontinensviadalon

Hibátlan versenyzéssel, nagyon komoly mezőnyben érte el pályafutása eddigi legjobb helyezését a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz a Spartan Eb-n.

Sütő Dániel

Nívós, komoly mezőnyben mérette meg magát Kívés Bendegúz – a 13-25. helyezett befutók között nem volt három percnyi különbség

London adott otthont a Spartan Európa-bajnokságnak, amelyen a SZoESE versenyzője, Kívés Bendegúz is rajthoz állt beast elite férfi kategóriában. A szombathelyi spartanosnak minden összejött úgy, ahogy azt eltervezte. A komoly vetélytársak mellett Bendegúznak a földrajzi adottságokkal is meg kellett küzdenie. Sík része alig volt a pályának, végig dimbes-dombos szakaszok váltogatták egymást. Nehezítették a vasi versenyző dolgát a nyirkos akadályok. Miután végigverekedte magát az akadályokon következhetett a súlycipelés és az úszás – mindkettőt jól teljesítette a szombathelyi spartanos.

– A legvégén kapott görcsöt a vádlim, de ki tudtam kapcsolni a fájdalmat, mert jöttek szorosan utánam a srácok. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, a sok edzés meghozta gyümölcsét – fogalmazott a 20. helyen végző Kívés Bendegúz, aki 1:50:47-es idővel teljesítette a megpróbáltatásokkal teli 21,5 kilométeres pályát – eddigi legjobb Eb-szereplése volt ez a szombathelyinek.

Bendegúz jelenleg a november 4-6. közötti spártai spartan vb-re készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában