Labdarúgás

2022.10.01. 16:00

Pécsett játszik a Haladás - Michal Hipp vezetésével készültek a szombathelyiek

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

A válogatott Nemzetek Ligájának mérkőzései után hétvégén folytatódik a labdarúgó NB II. A Szombathelyi Haladás vasárnap a mezőnyben egyedüli veretlen csapat, a Pécsi MFC otthonában lép pályára. A pécsiek játékoskerete – a Haladáséhoz hasonlóan – átalakult a nyáron. Távozott például a házi gólkirály Adamcsek Máté, Szombathelyre igazolt Hursán György. Az érkezők között van a legutóbb a Haladásban futballozó Tóth-Gábor Kristóf. A csatár Pécsett eddig termeli a gólokat – öt találatával a piros-feketék házi gólkirálya. 

A Pécs nyolc meccséből négyet megnyert, négyszer döntetlent játszott, egyedüli veretlen a mezőnyben. A pécsiek tíz gólt szereztek, hatot kaptak – holtversenyben a legkevesebbet a mezőnyben – és 16 pontjukkal a harmadik helyen állnak a tabellán. Legutóbb Győrött nyertek 1-0-ra. A Haladás kispadján immáron a régi-új vezetőedző, a múlt kedden kinevezett Michal Hipp ül. A szlovák mesternek bő egy hete volt arra, hogy a maga képére formálja a csapatot. A Haladás a 14. helyen áll a tabellán, a zöld-fehéreknek el kell kezdeniük a pontok gyűjtését, ha nem akarnak veszélyes pozíciókba csúszni a tabellán.

Hursán György ellenfélként tér vissza Pécsre
Forrás: Unger Tamás

– A fiúk rendesen odatették magukat a tréningeken, jól edzettek, nagyon örülnék ha ezt a lelkesedést, akaratot át tudnánk vinni a pécsi mérkőzésre is – mondta Michal Hipp. – Valamennyi játékosom nagyon igyekezett - nehéz dolgom lesz kiválasztani a kezdőtizenegyet. Ami a bajnokit illeti, nehéz dolgunk lesz, minőségi ellenfél ellen játszunk, amely jól védekezik és veszélyesen támad. Lelkiismeretesen felkészültünk a meccsre, csak rajtunk múlik, hogy a megbeszélteket megvalósítjuk-e. A Pécs a mérkőzés favoritja, de ez nem azt jelenti, hogy győzni is fog. PA
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában