Asztalitenisz

2022.10.26. 14:00

SZAK: arany és bronz - Jól szerepeltek a fiatal szombathelyi asztaliteniszezők

A Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa egy-egy arany és bronzérmet szereztek a Pintér Attila aranyfokozatú újonc és serdülő arany és ranglista emlékversenyen.

Pum András

A dobogó legfelső fokán Gergely Márk (balról) és Poór Balázs

Forrás: VN/Szak-Sportiskola

Az év utolsó arany fokozatú ranglista-versenyét  Orosházán rendezték az újonc és serdülő korosztály (U11, U13, U15) számára. Megyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola és a Celldömölki VSE versenyzői képviselték. A legfényesebb érmet Gergely Márk és Poór Balázs szerezte, serdülő (U15) párosban. Az első helyen kiemelt kettős esélyeshez méltóan győzte le valamennyi ellenfelét – ráadásul szettveszteség nélkül. Poór Balázs serdülő egyéniben is dobogóra állhatott. Poór magabiztosan jutott a legjobb négy közé, ahol csak a későbbi győztes Lei Balázstól kapott ki. Ugyanebben a számban a 12 éves Gergely Márk a negyeddöntőig jutott. A 13 éves Szarka Gábor pedig a selejtezőből indulva a 16 közé jutásért esett ki esélyesebb ellenféllel szemben. Nem csak fiúk képviselték a SZAK-Sportiskolát. A vasiak két leány versenyzőt – Vass Borbálát és Bécsi Noémit – neveztek a két újonc számba, utóbbinak sérülés miatt fel kellett adni a versenyt. Vass Bori saját korosztályában (U11) simán került a nyolc közé, ahol a későbbi győztes Fegyver Zsófia ejtette ki. A sors U13-ban, a  főtábla első fordulójában  is Fegyver Zsófiával hozta össze Borit – itt nagy csatában maradt alul a vasi lány.

Ami a celldömölkieket illeti, az U15-ös fiúknál egyesben Gőgös Martin a legjobb 16 közé jutásért esett ki, párosban az Ölbei Barnabás–Németh Bence kettős a nyolc közé kerülésért búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában