Női labdarúgás

2022.11.18. 17:50

Magabiztos szombathelyi siker

A női labdarúgó NB I. 11. fordulójában a Haladás-Viktória simán verte a Mol Fehérvárt.

Pum András

Kovács Virág bombagólt lőtt

Haladás-Viktória FC–Mol Fehérvár 4-0 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro – Kis (Nagy D., 61.), Kovács V. (Németh M., 74.), Urbán, Nagypál (Csejtei, 80.) – Sweatman (Varga B., 80.) – Kiss-Lantos (Feketevízi, 74.). Edző: Markó Edina.

Fehérvár: Terestyényi – Bognár. Romanoczki, Jánosi, Simon F. (Balla, 80.) – Földvári (Toldi, 78.), Szabó B., Pécsi (Kántor, 19.), Kozmor – Tenyei (Földesi, 80.), Szehofner (Rétfalvi, 78.). Edző: Gajdácsi Tibor.

A kezdősípszót követően a szombathelyiek azonnal magukhoz ragadták az irányítást, de hiába építették fel akcióikat, a támadóharmadban rendre eladták a labdát. A 16. percben Szabó rossz passzát Kiss-Lantos szerezte meg, kapura tört, majd 16 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Három perc múlva a jobb oldalon érkező Németh 14 méterről tüzelt a bal sarok mellé. Aztán Németh jobb oldali beadását Urbán lőtte nyolc méterről a kapu fölé. A 24. percben Gődér 28 méteres lövése suhant el a jobb sarok mellett – egykapuzott a vasi együttes. A 26. percben jobb oldali szöglet után Kovács Virág elé került a labda, a középpályás 19 méterről óriási gólt lőtt a léc alá (1-0). A vezetés után után sem változott a játék képe, a vendégcsapat a félpályán sem igen ment át. A 42. percben Nagypál egy szép csel után 16 méterről lőtt, Terestyényi bravúrral a léc fölé tolta a labdát. Szünet után a 47. percben Nagypál bal oldali, beadászerű beadása a jobb kapufán csattant. A 48. percben Sweatman 13 méterről kevéssel a bal sarok mellé lőtt. Az 57. percben Németh Adél jobb oldalibeadását Sweatman kapásból, 13 méterről a bal felső sarokba vágta (2-0). A 69. percben Nagypál balról középre lőtt labdáját Baccaro nyolc méterről, bevetődve a jobb sarokba fejelte (3-0). A 82. percben Németh jobb oldali beadását Varga tíz méterről a hosszú, bal sarokba emelte (4-0).

A vasiak még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában