Röplabda

2022.11.17. 14:19

Nyugati rangadót nyertek: a ZTE-t is verte a Haladás VSE

Az NB II.-es női röplabdabajnokság nyugati alapszakaszának 7. fordulójában nyugati rangadót nyert a HVSE, míg a SZoESE hazai pályán kapott ki a győriektől.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Szombathelyi Egyetemi SE–UNI Győr-SZESE 1:3 (-21, -11, 22, -12). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 40 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás B., Veress M. I.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szabó R., Kóbor, Lajos, Kiss L., Nagy M. Csere: Fülöp, Imre, Szalai Cs., Trasca, Horváth K. Edző: Bodzer Attila.

Az első szettben még a kezdeti hibáknak köszönhetően a játékrész derekáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül a vendégcsapatnak kedvezett a szerencse és sikerült nyernie. A második játszmában rosszul kezdett a SZoESE, és csak futott az eredmény után. A folytatásban a hazaiak nyitásfogadása néhány rövidke időszakot eltekintve jól működött, ami meghozta a várt szettgyőzelmet. A negyedik és egyben utolsó játszmát megint rosszul kezdte a házigazda és nem tudott kilábalni a gyerekes hibákból, így a vendég győriek örülhettek. Küzdöttek az egyetemista lányok, amennyire tudtak, bátran röplabdáztak, de helyenként sok hiba csúszott a játékukba.

ZTE Röplabda Klub–Haladás VSE 0:3 (-10, -9, -12). Zalaegerszeg, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Hegedüs B., Selega B.

Haladás: Zoltán, Héjj, Marton G., Péter, Németh A., Rudolf. Csere: Katona, Bóta, Kőrösi, Gráczer, Kocsis, Hütter, Varga N. Edző: Dr. Mucsi Péter.

A mérkőzés toronymagas esélyeseként érkezett a Haladás VSE Zalaegerszegre és nem is okoztak csalódást a zöld-fehér mezes lányok. Igaz, a kötelezőnek titulált győzelmeket mindig nehéz kiharcolni, ezúttal azonban semmit sem hagyott a véletlenre Mucsi Péter együttese, amely már az első szettben nagyon meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. A második játékrész még acélosabbra sikerült, hiszen az első szettben elért 10 pontjával szemben ekkor már csak kilenc pontot tudott összegyűjteni a házigazda. Az utolsó játszma az előző kettőhöz hasonlóan simán alakult, a szombathelyi lányok nagyon magabiztosan győztek, ezzel továbbra is kitartóan üldözik az éllovas kispestieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában