Röplabda

2022.12.15. 12:10

A SZoESE nyerte a nyugati derbit - Idegenben verte a ZTE-t

Az NB II.-es röplabdabajnokság nyugati alapszakaszának 11. fordulójában idegenben verte a SZoESE a ZTE-t, míg a Haladás győzelmi szériája Tatabányán szakadt meg.

Sütő Dániel

Szalai Csenge (14) is remekelt a SZoESÉ-ben

Forrás: VN-archív/SZP

ZTE Röplabda Klub–Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-20, -25, -23). Zalaegerszeg, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Őri A., Sipos Z.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szabó R., Szalai Cs., Lajos, Kiss L., Schnalzer. Csere: Fülöp, Horváth K., Tauker, Imre. Edző: Bodzer Attila.

Rangadónak ígérkezett a ZTE és a SZoESE csatája, mivel mindkét csapat a tabella hátsó régiójában helyezkedett el, közvetlenül egymás mellett. A kezdeti hibáknak köszönhetően az első etap derekáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül sikerült a szombathelyiek kerültek szettelőnybe. A második és a harmadik játékrészben a SZoESE nyitásfogadásai néhány rövidke időszakot eltekintve jól működtek, ami döntő különbségnek bizonyult a két csapat között. Igazi csapatmunka jellemezte Bodzer Attila tanítványianak játékát, mindig volt egy-egy ember, aki átsegítette az együttest a holtponton. Akadtak ugyan hibák a vendégeknél, akik végig kézben tartották a találkozót.

Tatabányai RSE–Haladás VSE 3:0 (-24, 11, 18, 12). Tatabánya, 100 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Csikós Z. P., Nagy L. Z.

Haladás: Kőrösi, Zoltán, Héjj, Marton, Horváth B., Németh A. Csere: Bóta, Péter, Mátyás, Kocsis, Dabronaki, Hütter, Fatér. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Nagyon felkészült a Haladásból a Tatabánya és tökéletesen megoldotta feladatát. Az első szett végjátékában még extrákra volt képes a HVSE, aztán teljesen visszaesett a játéka, a sok hiba miatt nem volt esélye a győzelemre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában