Értékelő

2022.12.29. 14:00

A tabella tetején - Sikeres évet zár a Haladás futsalcsapata

A mozgalmas ősz után a tabella élén tölti a rövid téli szünetet a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Haladás VSE parádésan sikerült szezon után – bajnoki címvédőként és kupagyőztesként – vágott neki a 2022/2023-as kiírásnak. Ám a rajt nyögvenyelősre sikeredett, az első négy bajnokiját ugyanis két vereséggel, egy döntetlennel, és csupán egy győzelemmel kezdte – így rögtön lépéshátrányba került legfőbb riválisaival szemben. A folytatásban aztán rendezte sorait a zöld-fehér gárda, a következő 13 bajnokiját ugyanis 12 győzelemmel és egy döntetlennel tudta le – ráadásul messze a legtöbb gólt rúgta, és a legkevesebbet kapta a mezőnyben. Így a végül felküzdötte megát a tabella élére. Kicsit árnyalja a képet a gyengébben alakult nemzetközi szereplés, ugyanis a HVSE már a főtáblán, a legjobb 32 között búcsúzott a Bajnokok Ligájától–- két vereséggel és egy döntetlennel.

– Nem vitás, hogy a vártnál gyengébben kezdtük a 2022/2023-as szezont – fogalmazott Pálmay Tamás a HVSE futsal szakágvezetője. – Az előző bajnokság sikerei után talán kicsit kényelmesebben léptek pályára a fiúk – de gyorsan szembesültek azzal, hogy a múlt sikereiből nem lehet megélni. Leültünk, átbeszéltük a dolgokat, és mindenki megértette, hogy a korábbi munkánál is többet kell beletenni a történetbe – hiszen címvédőként mindenki minket akar megverni, mindenki ellenünk szívja fel magát. És lassan a helyére kerültek a dolgok, rendeztük elsőként a védekezésünket, ennek köszönhetően pedig stabilabbak lettünk, tudtunk ismét csapatként, szervezeten játszani. Nagy fájdalom számunkra, hogy az idei Bajnokok Ligája-szereplésünk nem sikerült – tovább kellett volna jutnunk a csoportból! Ám amíg a bajnokságban volt időnk, lehetőségünk a javításra, a fejlődésre, addig BL-ben súlyos büntetés járt az elkövetett hibáinkért. De visszatérve a honi pontvadászra: nem lehetünk elégedetlenek, a tabella élén állunk, és jó helyzetből, jó formában várjuk a folytatást. És összességében egy egészen kivételes, történelmi sikerekkel teletűzdelt évet zárunk.

– Az utolsó, december 19-én lejátszott bajnoki után pihenőre vonult a csapat – folytatta Pálmay Tamás. – Persze mindenki kapott egyéni edzéstervet. Január 2-án pedig már munkába is áll a társaság. Dróth Zoltán bokasérülése a várnál gyorsabban gyógyul, nincs szükség műtétre, bízom benne, hogy az alapszakasz hajrájában, már számíthatunk rá. A téli átigazolási szezonban nem tervezünk új játékost szerződtetni.

A Haladásnak még öt meccse van az alapszakaszból. A menetrend, január 20.: HVSE–Nyírbátor (18.30). Január 23.: Újpest–HVSE (20.40). Január 30.: HVSE–ELTE (18.30). Február 2.: DEAC–HVSE (18.30). Február 13.: HVSE–Rubeola (18.30). A debreceni meccs nehéznek tűnik, a többi találkozón elvárás a győzelem.

A Magyar Kupában is címvédő Haladás a 2. fordulóban csatlakozik be a sorozatba, január 9-én (19.30) az NB II.-es Tihany vendégeként lép pályára – a 16 közé jutásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában