Kosárlabda

2022.12.09. 13:39

Szolnokon vendégszerepel a Körmend

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában szombaton 18 órától Szolnokon játszik az Egis Körmend, míg a Falco-Vulcano Energia ugyancsak 18 órakor a Szegedet fogadja.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

Remekül sikerült Kocsis Tamás bemutatkozása az Egis Körmend kispadján. A Rába-partiak nagy küzdelemben múlták felül a harmadik fordulóból elhalasztott hétközi bajnoki találkozójukon a tavalyi kupaezüstérmes Szegedet (74-79). Tették mindezt úgy a vasi piros-feketék, hogy két meghatározó játékosuk, Wendell Mitchell és Durázi Krisztofer pályára sem lépett sérülés miatt. Ez még inkább növeli sikerük értékét. A találkozón extrát nyújtott Siyani Chambers. 

Az amerikai irányító 31 pontja mellé kiosztott még hat gólpasszt is, összesen 35 VAL pontot ért el. Kocsis Tamás együttesére hétvégén ismét hosszú túra vár, ugyanis  sorozatban harmadszor látogat az ország keleti felébe. Debrecen és Szeged után ezúttal Szolnok lesz az úticél, vagyis az eddigi talán legkomolyabb próbatétel vár a körmendiekre. A jelenlegi top háromból eddig csak az Alba Fehérvárral találkoztak a vasiak, és emlékezetesen meccsen nyertek október végén 86-83-ra. Szolnokra köztudottan nem győzni járnak a csapatok, ugyanakkor idegenben már kétszer elkapták a tiszaligeti gárdát, amely Szombathelyről (83-71) és Oroszlányból (86-84) is vesztesen távozott. A jászságiak jelenleg a második helyet foglalják el a tabellán, míg a Körmend a negyedik helyről várja a piros-fekete rangadót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában