Labdarúgás

2022.12.30. 20:42

Véget ért a Szilveszter Kupa - Kiváló meccseket, szép cseleket, nagy gólokat hozott az idei torna

A legjobb csapatok meccseivel, a helyosztókkal zárult pénteken a 36. Vulcano-Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótorna.

Tóth Gábor

Kiss Ádám (99) és Kiss Bence (88) küzd a Futer sikeréért

Forrás: Unger Tamás

A torna harmadik, utolsó napján már csak az állva maradt legjobb csapatok léptek pályára a Haladás Sportkomplexumban – zsúfolt lelátó előtt, remek hangulatban. A nyílt férfi mezőny nyitotta a pénteket, a középszakasz meccseivel. A Szikra és a Petovics magabiztosan, két győzelemmel nyerte meg a csoportját. A Futer és a Tutto Bene pedig megszenvedett a csoportelsőségért. A Colonia és a Buntstift futballistái vélhetően vérmes reményekkel futottak neki a tornának – ehhez képest a vártnál korábban búcsúztak a küzdelmektől. Végeredmény, középszakasz, I. csoport: 1. Szikra Autókozmetika 6 pont, 2. FC Buntstift 1, 3. El Dorado 1. II. csoport: 1. Tutto Bene Scarpe Black Jack FC 4 pont, 2. Cső-Lavina 3, 3. NLG All Stars 1. III. csoport: Petrovics Apartmanház 6 pont, Katica Café 3, FocIszak FC-Martini Car Autókereskedés 0. IV. csoport: 1. Futer Tűzifa 4 pont, 2. Colonia 3, 4. LK Bulls 1. – a négy csoportgyőztes jutott be az elődöntőbe. A női elődöntőkben a Szasza Pizza 6-1-re verte a Kinizsi SK-t, míg a Nyárád SE 4-2-re az Aranylábú Vastyúkok gárdáját – a két fő esélyes jutott be a fináléba. 

A bronzmeccsen a Kinizsi 5-2-re lépte le a Vastyúkokat – 0-2-es hátrányból fordítva (gól: Széles K. 2, Hetei Cs., Bránát A., Simon F., ill. Boros G. 2). A Szasza Pizza– Nyárád SE döntő kiélezett csatát, tüzes meccset hozott. Végül 2-2-es döntetlen (gól: Tóth A., Csite-Pongrácz E., ill. Németh Zs., András A.) után következtek a büntetők, itt pedig jobban céloztak a Szasza Pizza játékosai (3-1). Női végeredmény: 1. Szasza Pizza, 2. Nyárád SE, 3. Kinizsi SK, 4. Aranylábú Vastyúkok. Az öregfiúknál remek elődöntőket láthattak a szurkolók. A Don Pepito parázs meccsen verte 4-1-re a PDR Alpok Bau Kft. – az Alpok Bauból Kenesei Krisztián és Kenesei Zoltán is ki lett állítva (gól: Horváth R. 2, Gyurcsányi Zs. 2, ill. Kenesei K.). A másik ágon a Falco-Piac Café és a Május 1 Étterem óvatos mérkőzésen 1-1-re végzett (gól: Lengyel M., ill. Tóth P.), ám a büntetőket jobban rúgta a Május 1 (2-1). A PDR Alpok Bau Kft.– Falco-Piac Café bronzmec - csen a Kenesei-gólokra, -gólpasszokra építő Alpok Bau roppant simán nyert 5-2-re (gól: Kenesei K. 2, Kenesei Z., Palkovits P, ill. Joó B. 2). A Don Pepito–Május 1 Étterem döntő meglehetősen kemény csatát hozott – két régi rivális csapott össze. 

 

De a találkozó nagy részében a Május 1 diktálta a tempót, az első félidőben már 3-0-ra vezetett. Fordulás után próbálta felpörgetni a játékát a Don Pepito, bevetett vészkapust is, de már nem változott az eredmény (gól: Sántha Sz., Varga A., Tóth P.)! Öregfiúk, végeredmény: 1. Május 1 Étterem, 2. Don Pepito, 3. PDR Alpok Bau Kft., 4. Falco-Piac Café. A férfi nyílt mezőny parádés meccsekkel elődöntőzött. A Szikra Autókozmetika–Futer Tűzifa derbi 2-2-re végződött (gól: Doktorics Á., Harkai D., ill. Kiss B., Kovács A.). – A büntetőknél viszont Sánta Roland védett egy nagyot, így a párbajt 3-2-re a Futer nyerte, és jutott be a fináléba. A Tutto Bene Scarpe Black Jack FC– Petrovics Apartmanház derbi váratlanul sima meccset hozott, 5-2-re nyert a magabiztos, összeszokott csapat benyomását keltő Petrovics (gól: Németh G. 3, Reseterics B., Németh Z., ill. Déri Cs., Ambrus G.). A Szikra Autókozmetika–Tutto Bene Scarpe Black Jack FC brozmeccsen a Tutto Bene végig vezetve nyert 2-6- ra (gól: Pap M., Tóth L., ill. Márkus G. 2, Petró B., Kovács Z. 2, Tóth M.). A Futer Tűzifa–Petrovics Apartmanház finálét a kapura sokkal veszélyesebb Futer simán behúzta, 3-0-ra győzött (gól: Kiss Á. 2, Kiss B.). Nyílt mezőny, végeremény: 1. Futer Tűzifa, 2. Petrovics Apartmanház, 3. Tutto Bene Scarpe Black Jack FC, 4. Szikra Autókozmetika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában