Fitness

2022.12.28. 14:20

Világbajnoki bronz Mexikóból - Nagyszerűen teljesített a funkcionális fitness vb-n a szombathelyi sportoló

Értékes bronzéremmel tért haza Mexikóból a Körmend Impulzus SE ifjú sportolója, Pungor Péter Mihály a Mexikóban rendezett funkcionális fitness világbajnokságról.

TG

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Körmend Impulzus SE

Hermosillo városa adott otthont a 2022-es funkcionális fitness világbajnokságnak – a népes mezőnyben a körmendi Pungor Péter Mihály képviselte a magyar, a vasi színeket. A Körmend Impulzus SE versenyzője a 19-20 éves korosztályban, a juniorok között tette próbára a tudását.  Érdekes, sokrétű feladatsort kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Különböző teszteket (állóképesség, készség, erő, saját testsúly, gyors erő, kevert feladatok) hajtottak végre a versenyzők, és több sportágból (súlyemelés, atlétika, torna, triatlon) is rendelkezniük kellett jártassággal – roppant kimerítő volt a három nap.
Pungor Péter Mihály – Szolár János edző irányításával – alapos felkészülés után utazott el a Mexikóba. Végig kiegyensúlyozottan versenyzett, végig ott volt az élbolyban, végül értékes bronzéremmel zárta a rangos viadalt. A sokoldalú, tehetséges szombathelyi sportoló az országos bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát a vb-re – és négy éve űzi a funkcionális fitnesst. 

© Cseh Gábor
Fotós: Körmend Impulzus SE

 

© Cseh Gábor
Fotós:  Körmend Impulzus SE

 

 

Címkék#fitness

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában