Labdarúgás

2023.01.23. 12:31

A Petrovics nyert - Két napig kispályáztak Bükön - fotók

A Petrovics Apartmanház győzelmével ért véget a 21. Szélesy József Emléktorna – a 20 kispályás labdarúgó-csapat két napon át gyűrte egymást a büki városi sportcsarnokban.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

Két év szünet után rendezte meg ismét a Büki TK labdarúgó szakosztálya, valamint a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár a hagyományos, népszerű erőpróbát. Az 5+1 fős csapatok 1x18 perces meccseket játszottak – NB-s bajnokságban szereplő futballista nem léphetett pályára. Meglehetősen erős mezőny jött össze, több ismert, sikeres kispályás csapat is csatába indult, jó pár megyei I.-es, II.-es csapat pedig felkészülési állomásnak használta a tornát.

A csoport: 1. Tituszék 7 pont, 2. Csepreg SE 7, 3. Joga Bonito 3, 4. BIMMER Team 0. B csoport: 1. Petrovics Apartmanház 9 pont, 2. Zöld Sasok 6, 3. Cristiano Pizzéria 3, 4. Lukácsháza Icons 0. C csoport: 1. Platán Ízes Étterem 9 pont, 2. Nádasd 6, 3. Amigos 3, 4. Töltőállomás 0. D csoport: 1. TulipGarden Vát 9 pont, 2. Karcsics Tető-Alibi FC 6, 3. Büki TK 1, 4. Répcevölgye SK Bő 1. E csoport: 1. Futer Tűzifa 9 pont, Brick Bistro 6, 3. Simaság 3, 4. Egyházasrádóci SE 0.

A csoport első és második helyén végző csaptok jutottak tovább, valamint legjobb harmadikként Joga Bonito és a Cristiano Pizzéria.

A középdöntőben négy hármas csoport meccselt, minden csoportból csak a győztes jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A Petrovics, a Platán és a Futer biztosan nyerte a csoportját, míg a Tituszék gárdája megszenvedett a továbbjutásért.

Elődöntő: Petrovics Apartmanház–Platán Ízes Étterem 6-1, Tituszék–Futer Tűzifa 3-1.

A Petrovics könnyedén nyert, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Futer azonban elbukott, hátrányba kerülve ugyanis vészkapussal játszott, és két gólt is kapott üres kapuba.

Bronzmeccs: Futer Tűzifa–Platán Ízes Étterem 3-2.

A Platán már 2-0-ra vezetett, ám a Futer nagy küzdelemben fordított.

Döntő: Perovics Apartmanház–Tituszék 6-2.

Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat – érdekesség, hogy a Petrovics 2017, 2018 és 2019 után negyedszer diadalmaskodott.

21. Szélesy József Emléktorna, végeredmény: 1. Petrovics Apartmanház (Petrovics János, Szandi Gábor, Schimmer Zoltán, Savanyó Gábor, Horváth Márton, Józsi Zoltán, Hajós Attila, Reseterics Bálint, Németh Gergő, Németh Zoltán játékosok, Pántos András, Sándor Tamás csapattagok), 2. Tituszék, 3. Futer Tűzifa, 4. Platán Ízes Étterem.

Különdíjak, legjobb kapus: Vass Károly (Platán). Legjobb mezőnyjátékos: Kovács Zoltán (Tituszék). Gólkirály: Hajós Attila (Petrovics, 11 gól).

– A 21. Szélesy emléktornámon vettem részt, egyet sem hagytam ki – árulta el Petrovics János, a tornagyőztes Petrovics Apartmanház csapatvezetője, egyben kapusa. – A csapatunk gerince jó 10 éve együtt játszik, a keretünk zöme egyébként már az öregfiúk kategóriába is beférne. Jó kis torna volt az idei, népes mezőnnyel, gördülékeny szerevezéssel. A teremszezonunk felemásra sikeredett: ezüstérmesek lettünk a szombathelyi Szilveszter Kupán, majd a Tutto Bene Scarpe országos tornán nagyon gyengén teljesítettünk, most pedig a dobogó legfelső fokára állhattunk – ezzel a szép eredménnyel zártuk az idei teremszezont, gratulálok a fiúknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában