Teke

2023.01.15. 14:01

Két vasi játékos a magyar válogatott keretében

Kihirdették a tekevilágbajnokságra készülő felnőtt magyar válogatott keretét. Két vasi játékos kapott meghívót.

Pum András

Horváth Zoltán és Móricz Zoltán (Répcelak)

Forrás: VN

Május 17-én kezdődik tekében a horvátországi Varazsdon a férfi és női felnőtt teke U18-as, U23-as világbajnokság. A felnőttek szövetségi kapitánya, Csányi Béla kihirdette az egyelőre bő válogatott keretet. A férfiaknál a vasiak közül a répcelaki Móricz Zoltán és Horváth Zoltán kapott meghívót, a válogatott másodedzője pedig a Répcelaki SE trénere, Kiss Zsolt. A felnőttválogatott tagjai április 24-én és 25-én Zalaegerszegen edzőtáboroznak, majd a keretszűkítés után a május 13, 14-i répcelaki táborba már csak a vb-re készülő nyolc játékos utazik el.

Keretek, férfi válogatott: Kiss Norbert, Zapletán Zsombor, Kozma Károly (Zengő Alföld Szegedi TE), Kakuk Levente, Zalaegerszegi TK, Farkas Ádám, Rudolf Balázs, Járfás Szilárd, Nemes Attila (Zalaegerszegi TK), Móricz Zoltán, Horváth Zoltán (Répcelaki SE), Botházy Péter, Brancsek János (Investment Közutasok Kaposvári TK). Női válogatott: Méhész Anita, Sáfrány Anita (KK Mlaka Rijeka), Sass Edit, Tóth Katalin, Horváth Sarolta (Ipartechnika Győr SE), Hári Boglárka (Ferencvárosi TC), Nemes Irén (DKV Schlaining),Airizer Emese (ZTE-ZÁÉV TK), Csongrádi Gyöngyi, Bálintfy Cintia, Szalai-Bordács Dorottya (Rákoshegyi VSE), Németh Enikő (SKC Kleinwarasdorf).

Az U18-as és az U23-as keretet később hirdeti ki Tróbert József szövetségi kapitány – egyben a Szentgotthárdi VSE edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában