A hetedik helyért

2023.01.27. 20:46

Kézilabda-vb: jobbak voltak a norvégok

A Norvégia elleni kiadós vereséggel folytatta a férfi kézilabdavilágbajnokságot a magyar válogatott – nemzeti csapatunk 25-33 arányban maradt alul.

Tóth Gábor

Lékai Máté (b) gólt dob, szemben Torbjorn Bergerud norvég kapus (k) és Kevin Maagero Gulliksen (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen Stockholmban 2023. január 27-én. A magyar válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától.

Fotó: Kovács Tamás

A magyar válogatott története legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a címvédő dánoktól a szerdai negyeddöntőben – 23-40-re kapott ki. Gyorsan rendezni kellett a sorokat, hiszen nemzeti csapatunk az 5–8. helyért folytatja a vb-t, pénteken este már Norvégia ellen lépett pályára. Norvégia rögtön magához ragadta az irányítást, de válogatottunk egy ideig tartotta a lépést, a 15. percben csak 8-7-re vezetett az ellenfél. A különbség azonban fokozatosan nőtt, a szünetben 16-13-as norvég vezetést mutatott az eredményjelző. Fordulás után ugyancsak folyamatos norvég vezetést láthattak a szurkolók, de csapatunk ekkor még ott loholt riválisa nyomában (39. perc: 20-18). A második félidő második fele azonban már egyértelműen a gyorsabb, pontosabb Norvégiáé volt (47. perc: 25-20), a hajrára nem maradt izgalom (55. perc: 30- 22) – Norvégia 33-25-re nyert. 

A magyar válogatott vasárnap 13 órától Egyiptommal meccsel a vb hetedik helyéért – ezzel a mérkőzéssel zárja a tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában